Re: druhý pracovní poměr u téhož zaměstn
Děkuji, a protože se jedná o zaměstnance u který si bude dělat sám daňové přiznání za rok 2010, uvedu mu do potvrzení o zd. příjmech do úhrnu zúč. příjmů sečtenou částku za oba prac. poměry a potom do řádku úhrn povinného pojistného - pouze pojistné z prvního prac. poměru?
Nebude vadit, že to nebude vycházet? Když si vypočítám veškerý příjem x 34 % /SP,ZP/ tak to bude menší o to SP, ZP z těch 800,--. Bude to tak v pořádku? Ještě jednou děkuji.
Ano, nebude to vycházet na procenta, protože část zdanitelných příjmů nepatří do vyměřovacích základů SP a ZP.
Moje poznámka nebyla určena Vám, ale tazatelce, která se ptala, zda nebude vadit, když to nebude vycházet. Nemůže to vycházet (samozřejmě, pokud je jenom mzda, z níž je odváděno poj., pak se to dá kontrolovat od oka - taky to tak dělám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 4. 2010 8:44
Když je u nás pani zaměstnaná na hlavní pracovní poměr, má podepsané DP a k tomu má ještě úklid nahlášený jako zaměstnání malého rozsahu na OSSZ za 800,-- měsíčně. Nevím jak těch 800,-- danit.
1. Mám pouze těch 800,-- připočítat k základu daně z hlavního pracovního poměru a zdanit 15 % nebo
2. Mám z těch 800,-- vypočítat super hrubou mzdu i když SP ani ZP nedovádím a potom tu super hrubou /1.072,--/ připočítat k té mzdě z hlavního pracovního poměru?
Děkuji za odpovědi