Re: faktura z roku 2009 dodaná letos-pod
To by se mi zdálo nejjednodušší a ani by se mi nechtělo sahat a ponižovat zisk (byl 166000,-) ale udělala byste to když je to částka 128000,- (montáž oken), aby to nebylo jako nějaká spekulace? A ještě prosím, DPH u nedaňových nejde, ale tohle je právě asi ten jiný případ - nárok by normálně byl, akorát to musím spravit obdobím - tedy nedaňově.
Proč by to měla být nějaká spekulace? Vy jste nevedela,ze jeste Vam chybi faktura za montáž oken?
Ano, DPH muzete uplanit v letošním roce,nedanove to davate proto,ze se to tyka nakladu roku 2009. Asi jste nedelala v roce 2009 napr. dohadnou polozku ?
Vědět jsem to nemohla, protože v podstatě montáž proběhla teď, ale chtěli do vyfakturovat ještě v prosinci - dodavatel účtuje v jednoduchém úč. Prostě se asi tak dohodli a fakturu dodali až teď, když byla splatnost - znáte chlapy, co si to představují jednoduše.
Takže díky, hezký den!
Já nemohla loni dávat nic do nedaňových nebo daňových když to řeším s fakturou přijatou až teď. To nebyla žádná dohadná pol. apod. Prostě si jí udělali v prosinci a nám to neposlali. Popisuju to výše- dohodli se, že to vyfa loni ač byla práce odvedená letos. A zapomněli fa poslat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 4. 2010 9:55
Prosím, poraďte v případě - teď jsme dostali fakturu - vydaná a UZP v prosinci 2009. Zapomněli nám ji poslat. Účtuji v podvojném účtu, tedy dodatečné DP? DPH je jasný, ale daňově to asi jinak neprojde. A co potom se zaplacenou daní ze zisku, který budu ponižovat (naštěstí mi nějaký zůstane). Dík za názory