Re: Příjmy vyšší než výdaje
A ještě jsem se chtěl zeptat. Daňové přiznání bude podávat manželka za nás manžele. Jí se tedy budou počítat příijmy ze zaměstnání + příjmy podle §10.?Bude podávat tedy přiznání i za mě? Já pracuji v zahraničí, kde mám daňovou povinnost, zde v ČR neodvádím žádné daně.
Děkuji
Podání za rok 2010 závisí na tom, zda budete daňový rezident nebo nerezident.
Také jaké budou zákony tedy změny v průběhu roku 2010.
Pak se také budete pro zdanění řídit smlouvou o zamezení dvojího zdanění, pokud ji má ČR uzavřenou, týkající se státu, ve kterém pracujete.
A toto mi poradí kdo? Pracuji vždy 14dní v zahraničí, 14dní jsem doma, tuto pracovní dobu mám napsanou i v pracovní smlouvě. Jsem tam hlášen k pobytu z důvodu získání pracovního povolení. Jsem tedy daňový nerezident?
Děkuji
Pokud Vy máte pouze příjmy ze zahraničí, tak Vám snad nevzniká povinnost podat v ČR přiznání... Ty příjmy dle § 10 Vám vyplynou ze společného jmění manželů? Pokud ano, zdanil by je pouze jeden z manželů, takže jak uvádíte výše, manželka by je uvedla ve svém daňovém přiznání s příjmy ze zaměstnání...
Dobrý den paní D.V., nelze říct jednoznačně, že nebude zdaňovat příjmy ze zahraničí v ČR. Nutné znát přesně, jaké příjmy, zda je rezident, jak vypadá zdanění podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění, která má v tom případě přednost, zda pobírá příjmy v zahraničí,kam ho vyslal český zaměstnavatel atd......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 5. 2010 9:50
Dobrý den,
prosím jaká bude daň z příjmu, když budu mít příjmy dle § 10 vyšší než výdaje? Neměl bych mít přeplatek? Pokud mi každý rok dělá daňové přiznání zaměstnavatel, budu muset tentokrát v r. 2011 dělat sám právě z tohoto důvodu?
Děkuji