Jak je to vlastně s neschopenkou?

• (neregistrovaný)

1. 5. 2010 14:22

Dne 4.1.2010 mi, jako starobnímu důchodci v pracovním poměru dle platné PS na dobu neučitou, byla vystavena neschopenka.Ta mi byla k 30.4.2010 ačkoliv nejsem dosud zdráv po provedené operaci srdce,ukončena praktickým lékařem na základě rozhodnutí revizního lékaře. Ten tento postup zdůvodnil tím, že již mám nemocenské dávky pro tento rok vyčerpány a tudíž neschopenka ztrácí svůj význam jako doklad o nároku na čerpání nemocenských dávek a že mu její existence vadí ve vztahu k nadřízeným kontrolám (pozn.: které zřejmě kontrolují množství neschopností v regionu). Ostatní posudkového lékaře z OSSZ nezajímá. Když jsem se dotázal, čím svému zaměstnavateli doložím, že dočasná pracovní neschopnost dosud trvá(i když nemám již nárok na dávky), ale z hlediska pracovního práva,abych s nedostal do rozporu z pracovním právem, bylo mi sděleno posudkářem, že mi bude vystaveno lékařské vyjádření praktickým lékařem, které nahradí doklad o dočasné pracovní neschopnosti a ten předložím zaměstnavateli. Protože jsem za svoji existenci dosud nic podobného neslyšel, hledal jsem v Zákoníku práce potvrzení správnosti tohoto postupu,ale nic jsem nenašel. Proto se dotazuji, jaký postup je v souladu s předpisy a jak má takové vyjádření ošetřujícího lékaře vypadat, protože správnost postupu nezná ani ošetřující lékař.Ještě bych těl dodat,že starat se co tyto věci v rekonvalescenci po těžké operaci je přinejmenším nelidské a nemůže to patřit do kladných stránek českého zdravotnictví a péče o nemocné.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).