Re: ID RZP na fakturách apod
Tak mi to nedalo a volala jsem k nám na ŹÚ, referentky mě poskytly odpověď, že pro živnostníky platí nadále uvádět na faktury apod. pouze v jakém režimu podniká. Tzn. že je evidován v živnostenském rejstříku. Žádné ev. č. či jednací číslo či ID RZP uvádět nemáme, protože při každé změně - zápisu v živnostenském listu (postaru) se to ID mění. Např. u změny bydliště.
Tak to tak asi budeme uvádět taky. Má někdo stejné info ? Děkuji moc.
Re: ID RZP na fakturách apod
Dobrý den,
díval jsem se na starší verze svého ŽL (měnil jsem ho postupně - rozšíření seznamu "Oborů činností", poté aktualizace po absolvování VŠ a jediné, co se nemění, je právě ID RZP a pak prvních šest číslic v položce "Číslo případu" (to před lomítkem).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2010 10:13
Pěknou neděli všem,
dozvěděla jsem se, že pracovnice ŽÚ oznámila mému známému, který je OSVČ, že ID RZP (sedmimístné číslo ) se používá pouze pro komunikaci mezi cizineckou policií a ŽÚ.
Že se v žádném případě prý nemá uvádět na fakturách a pod !!!
Prý z toho byla přímo vyděšená !
Prostudovali jsme diskuzi a ob. zákon a nyní bychom potřebovali odbornou radu o kterou bychom se opřeli. Chceme mít údaje na fakturách v pořádku.
Moc děkuji.