Re: stravné souběžně se stravenkou
což splňuji... děkuji,
vznikl mi nárok v době od 0.01-7,30 (přechod hranic. V případě, že by do místa pracoviště dorazil ve 12,30 ( ve 12.30 by mu vznikl nárok na tuzemské stravné -7,30-12,30) již by nárok na stravenku nebyl, tedy byl, ale příspěvek by nebyl daňový. Od 12,30 by ještě stihl odpracovat 3 hodiny, aby měl nárok na stravenku, ale již by nebyla splněna druhá podmínka, že nesmí vzniknout nárok na stravné během směny. Úplně jsem se do toho zamotala, ale asi už to chápu. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 5. 2010 9:55
Dobrý den, prosím o Vaše názory na toto:
zam-nec se vracel z Rakouska ze zahraniční 3-denní služební cesty. Poslední den tedy v Rakousku byl od 0.01-7,30 (přechod hranic), do místa pracoviště se dostavil ve 12,00. Dále pracoval do konce směny tj. do 17,00.
Má tedy nárok na zah. stravné (na 1/2) a teď tápu se stravenkou. Odpracoval více jak 3 hodiny a v průběhu směny mu nevznikl nárok na stravné dle § 176 ZP. Podle mě tedy má nárok i na stravenku (příspěvek bude pro firmu daňový) Nejprve jsem si myslela, že pokud mu vznikne nárok na stravné, už nemá nárok na stravenku. Ale pak jsem četla tu větu ze zákona víckrát za sebou a je tam jen psáno, že příspěvek na stravenku je daňový pokud nevznikne v průběhu směny nárok na stravné. Prosím, pochopila jesme § 24, odst.2)písm.j) bod 4. správně??? A v mém případě v průběhu směny (8,30-17,00) žádný nárok dle §176 nevznikl. moc děkuji všem