Re: el.podání OSSZ
Já to mám zřízené na ELDP. Mám ale program, který "umí" posílat na protál veřejné správy podklady na OSSZ. Přihlásila jsem se na portálu, byl mi přidělen uživatelský identifikátor, zvolila jsem si heslo. Na OSSZ jsem zašla s el. podpisem, zaregistrovali mě na posílání ELDP.
Pak už jen natáhnu data do onoho "prográmku", zadám do nastavení uživatelský identifikátor a heslo a odesílám.
Šifrování - zase umí ten můj program. OSSZ vydává šifrovací klíč, je uveřejněn na stránkách OSSZ, mění se každý rok někdy v létě. Ten uložím do svého PC a dál s ním pracuje můj posílací program.
Nemám zkušenosti s posíláním na FÚ, tak nevím, jestli to je hodně "jiné".
moc děkuji za prvotní info, mám právě také program (účetní), který mi umí vygenerovat dokument do požadovaného formátu (XML). Právě jsem chtěla zkusit tu registraci....půjdu tedy přes tu registraci uživatelským identifikátorrem, ten formulář je celkem jednoduchý. Dále už jsem raději nezkoušela jít. Takže až provedeu registraci, dojdu osobně na OSSZ s našim el.podpisem. Právě nevím, zda el. podpis, který máme a který funguje na FÚ bude fungovat i na sociálku a zdrávku. Doufám tedy že ano. Pak tedy ještě stáhnou šifrovací program, uvidíme..... ještě dotaz, je něco z těchto úkonů zpoplatněno? DOufám, že to nějak zvládnu, přece jenom elektronická forma je budoucnost, chtěla bych to i na zdrávku....aby člověk opravdu mohl dělat vše pohodlně z domova :-)
Jinak ta socka mi přijde trochu složitější, Fú je jednoduché, stačí jen podpis a pak už se přiznání vyplňují na portálu daňové zprávy (můj program rovnou načítá v požadovaném formátu, takže nemusím ručně vypisovat formuláře, pak se to jen podepíše a letí to. S FÚ jsme moc spokojená, klíč mám na "flash", takže jednatel nemusí být v době DPH vůbec přítomen (dovča) vyhovujete to úplně všem. Myslím, že i úřednice na FÚ musí být spokojenější - dokumenty se jim natahují do systému elektronicky, nemusí nic datlovat.
děkuji moc
Poplatky za posílání nejsou žádné. Jen ten el. podpis musíte zaplatit :-)
Pochopila jsem, že pracujete z domova. Jestli máte více firem, můžete jedním podpisem posílat i za více firem. Jen to musí OSSZ vědět.
Až uděláte ten identifikátor - dostanete se na portál a tam uvidíte, ke kterým službám jste přihlášeni. Klidně tam vlezte...
el.podpis už klient zaplatil :-) na posílání na FÚ.
Zatím mám jen jednu firmu, ale hodně objemnou....s péčí o děti školkou a školou povinné mi to zatím stačí..doufám, že časem se ještě něco naskytne, aby si člověk mohl více vyhodit z kopýtka :-) Ale jsem ráda za tuto informaci, neb mi bylo bývalou kolegyní z účetní firmy sděleno, že oni právě neposílájí elektronicky na sociálky nic, že by na každou firmu museli mít vše zvlášť....
...tak já to jdu všechno prubnout....jste mi dodala odvahu :-))) jste zlatá...hezký den !!!
Držím palce!! Já než bych na ELDP vytáhla psací stroj, tak radši takto!!!
A ještě k těm více firmám - na naší místní OSSZ mi dokonce zaregistrovali posílání ELDP pro klienta, který patří pod vedlejší OSSZ. To jsem taky čuměla!! Ale byla jsem ráda, že nemusím po každé obnově el. podpisu jezdit 30 km na jinou OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 5. 2010 10:37
Dobrý den, prosím prokousávám se tímto: chceme posílat lektronicky na sociálku (později i zdrávku) měsíční přehledy o platbách pojistného, ELDP, přihlášky a odhlášky. Vlastníme el. podpis a již takto elektronicky fungujeme s FÚ. Teď jsme na stránkách sociálky a snažím se to pochopit,nejprve registrace, pak se to ještě nějak musí šifrovat ???? Právě se nacházím v sekci registrace a mám dvě volby: buď registrovat uživatelským identifikátorem nebo registrace certifikátem. A už jsem v koncích. Prosím, můžete mi někdo sdělit postup, co vše tedy musím udělat, abych nemusela utrácet každý měsíc za poštovné nebo běhat s papírama na úřad. Moc děkuji.