Re: Advokát-plátce DPH
235/2004 § 21 Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat daň při poskytnutí služby
(1) Daň na výstupu je plátce povinen přiznat ke dni uskutečnění zdanitelného plnění nebo ke dni přijetí úplaty, a to k tomu dni, který nastane dříve, pokud zákon nestanoví jinak.
5) Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné
a) dnem jejího poskytnutí nebo dnem vystavení daňového dokladu, a to tím dnem, který nastane dříve,
b) dnem uvedeným ve smlouvě, ke kterému dochází k převodu práva nebo k poskytnutí práva k využití; pokud je sjednán způsob stanovení úplaty a k uvedenému dni není známa její výše, zdanitelné plnění se považuje za uskutečněné ke dni přijetí úplaty.
(6) V ostatních případech se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné
a) dnem převzetí a předání díla nebo jeho dílčí části při zdanitelném plnění uskutečněném podle smlouvy o dílo,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 5. 2010 10:45
Poradí mi někdo, prosím, ke kterému dni v DE je uskutečnění zdanitelného plnění v advokátních službách? Mám na mysli vyúčtování nákladů řízení advokáta např. pro soud či Ministerstvo spravedlnosti. Můj advokát trvá na tom, že DUZP je až den, kdy mu přijdou peníze na účet či složenkou - což někdy nastane až za rok či za dva!! A tak vystavuje daň. doklady za své služby až ke dni, když přijdou peníze.Děkuji.