Re: dovoz zboží Izrael
zavolejte tam, někdo to musí prohnat jako dovoz zboží v přiznání dph ř. 7 a44, pak při další přefakturaci v ČR klasicky s daní a odvod 20% tady. ale v přiznání + - by to měl mít podle mě ten, na koho je JSD vystaveno, jako příjemce zboží
no, to je právě to, na JSD jsme napsáni my jako příjemce zboží, ale faktura přišla z firmy, která má české DIČ??? po telefonu jsem zjistila jen to, že faktury dělají v Dánsku, pokud je anglicky psaná a to je)))
a mám is zavolat na Slovensko, tam prý je další pobočka a pán, který je schopen mi vysvětlit co a jak???:)))
tak to musíte obvolat a pozjišťovat co se dá. Hlavně proč vám
fakturují 20% naší dph, když byste měla přiznat dovoz .
Pokud dovoz přizná ve svém přiznání někdo jiný, mělo by na něj
být i jsd a vám by tedy jenom přefakturovával jako mezi dvěma plátci tuz. s naší dph-odvod-odpočet.
Paní Jano, tak se ozývám, jak jsem vyřešila Izrael - dovoz zboží.
Volala jsem na celnici, odtud přišlo JSD a pídila se po faktuře, na základě ktkeré prováděli celní řízení. Poslali mi ji faxem... a byla tam částka, která je na JSD. na Faktuře, která jak jsem zjistila byla proforma bylo adresa na firmu českou.. a my jsme byli uvedeni jako delivery address - tedy adresa dodání. Po nějaké době přišla faktura od české firmy za zboží, ale tam už byla jiná cena než na JSD, tak jsem se pídila a zjistila, že odpovědný pracovník u nás reklamovali nějak cenu - kurz a cenu za dopravu a došlo k úpravě faktury.
Tak to jsem si ovětlila (fakturu z března mi dodali naši pánové až v květnu - fakturu za zboží)
JSD jsem neměla dodaněné za březen v DPH (domluvila jsem se ale na FU a tam mohu přijít ještě vyměnit kus za kus) bohužel ale nemám zboží přijaté ve skladu v březnu - i když příjemka byla a skladník neuhlídal a tvrdil mi, že má všechno zboží přijaté - jedeme B. a na příjemce měl příznak vyřízeno, protože na příjemku zatím dohodili cenu za dopravu. Faktura za zboží se totiž neustále reklamovala a ani se neobtěžovali mi na účtárnu říct, že se něco okolo toho děje.
V dubnu tedy přijmu fakturu od české firmy za zboží a budu nárokovat DPH... uf... Sklad sice není dobře.. ale vedení rozhodlo, že to mám tak nechat.
Děkuji moc za trpělivost, kterou jste mi věnovala a za návod, že se musím pídit a telefonovat a zjišťovat.... :)) nakonec to fakt vždycky skončí na účtárně, něco vedení vymyslí ale podklady nedodají kompletní a ani nedají vědět co podnikají... tak to holt je.
Blanka
no povím vám, to je celá litánie , co jste musela pozjišťovat
a obvolat. ale myslím, že to máte dobře, jinak to nejde.
bohužel je to složité a až se v tom člověk začne vrtat teprve
zjistí, že zboží nebylo přijato , doklad byl opravován atd.
tím se celé řízení zkomplikuje a člověk musí jít až na jádro věci.
ale hlavně, že jste to vyřešila dobře, moje zásluha to není,
jen a jen vaše trpělivost a pečlivost.
přeju hezký den a co nejméně pracovních problémů
--
ale bylo to tak, vlastně jste mě nakopla, že se musím ptát a nesmím se nechat i když u dotazů vypadám jako méně inteligentní:)))
ještě jednou děkuji...doufám,že je to tak dobře..
a si představte dnes přišlo další JSD a k tomu už náležitě přicvaknutá faktura, dle které se to clilo...a všechny doklady byly přiloženy:)))
:)) tak pěkný den a díky za pomoc
Blanka
is zavolat na Slovensko, tam prý je další
>>pobočka a pán, který je schopen mi vysvětlit co a
>>jak???:)))
>
>tak to musíte obvolat a pozjišťovat co se dá. Hlavně
>proč vám
>fakturují 20% naší dph, když byste měla přiznat dovoz
>.
>Pokud dovoz přizná ve svém přiznání někdo jiný, mělo
>by na něj
>být i jsd a vám by tedy jenom přefakturovával jako
>mezi dvěma plátci tuz. s naší dph-odvod-odpočet.
Paní Jano, prosím opět o konzultaci ohledně dovozu zboží z Izraele.
Když si zadávám do našeho software, leze mi na řádek 7 správně ,ale na řádek 44 mám v naší firmě kody - že je to dovoz zboží z EU- Nenavadete mě nějak kde bych našla... co má lézt na řádek 44, aha... měla bych si vzít asi poučení k DPH..
tak jdu nato.. mně to totiž v našem softwaru - Pohoda - leze na řádek 42 - a tam je při dovozu zboží, kdy je správcem daně celní úřad
Blanka
my dáváme do ř. 7 jako dovoz zboží odvod, klasika
a pak do ř. 44 jako odpočet - tento řádek 44 je součtový
pro ř. 3-12 v sazbě 20 a pod tím i 10%.
takže odvody z ř. 3-12 ZD a daň sečtu a dávám jednou částkou
do ř. 44 ZD a daň - celé je + a - vyjde ve finále 0
do ř. 42 se dává jen dovoz zboží, kdy je správcem celní úřad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 5. 2010 11:56
Dobrý den, nastal mi tady zajímavý případ.
Původně mi bylo sděleno, že zboží bude fakturovat firma z Izraele.
Napřed jsem dostala fa od DHL, které za nás vyřizovalo celní jistotu, zaplatilo ji za nás. na JSD je
odesílatel - vývozbce firma z Izraele, příjemce My, a pak celní deklarant DHL.
Tuto fakturu jsme zaplatili (ještě mi bylo řečeno prý clo z izraele dostaneme zpět na základě nějakého podkladu EUR1 ???
Pořád jsem čekala na fakturu za zboží, a přišla faktura z firmy, která má ovšem české DIČ. a je to za zboží, které je na JSD.
Nevím teď jak postupovat, co s JSD.
Pokud bych dostala fakturu z Izraele a měla j|SD dám na řádek 7 a 44. Ale teď mám fakturu z od českého plátce DPH?
Takže na faktuře mám 20% DPH na vstupu, které si nárokuji. Na fkatuře je vyčísleno, kolik odváděli DPH.
Poradí někdo jak v tomto případě postupovat?
Děkuji moc za všechny rady a informace
Blanka