Re: PN na konci d.určité a podpora
Po ukončení PP budete předávat doklady k PN bývalému zaměstnavateli, ten je bude posílat na OSSZ, která bude vyplácet od 15-tého dne PN nemocenské dávky. Pokud budete pobírat nemocenské dávky nepřihlásí vás na ÚP do evidence, až po ukončení PN. Skutečnost, že pobíráte nemocenské dávky a nejste zaměstnaná ani v evidenci ÚP musíte nahlásit své zdravotní pojiš´tovně.
Jestliže vám skončí pracovní poměr během prvních 14 dnů, zaměstnavatel vám zaplatí náhradu mzdy jen do doby, kdy trval PP. Od 15. dne vám nemocenskou bude vyplácet OSSZ, lístky na peníze a ukončení neschopenky budete dál předávat zaměstnavateli. Na ÚP se přihlásíte až po skončení nemoci. Nemocenskou a podporu nelze pobírat současně.
Děkuji a je toto někde ošetřeno v nějakém zákoníku nebo kdo za to zodpovídá, sociálka nebo UP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 5. 2010 12:19
Dobrý den, poraďte mi, jak to je. Případ: končí smlouva na dobu určitou a nedojde k prodloužení a není jiné volné místo. Ještě v PP a jsem na PM, ale jak je to s vyplácením nemocenské, když během prvních 14 dní jako už nezaměstnaná. Kdo mi vyplatí nemocenskkou, když všedchny vztahy mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem končí. Musím se přihlásit hned ten první den v měsíci na pracák. To lze současně pobírat nemocenskou a podporu? Prosím porad´te, ať se do ničeho nazapletu nebo kdo to bude vědět.