Re: Stropování soc. zabezpečení
tak to by mě ten pravý důvod také zajímal, protože nemohu pochopit, proč od 30.9.2010 se bude nově vypočítávat důchod z horentních částek (zvlášť, když státní rozpočet je samá díra)
tito vysoce příjmoví občané mají strop na SP něco přes 1 mil. Kč (nad tuto částku již SP neplatí), ale důchod se jim bude počítat i z částek,ze kterých SP neplatili (tedy nad 1 mil. Kč)
je zajímavé sledovat politickou scénu na toto téma, zatím to vypadá, že se shodnou v tom, že se nic na platbě (stropu) SP měnit nebude, ale výpočet důchodu je již od soudu daný
OT:Re: Stropování soc. zabezpečení
Solidarita je limitovaná. pokud to vezmu zjednodušeně - pobírání konstantního příjmu po celou dobu zaměstnání. Pokud byste se podíval na vyplácené důchody dle dosahovaného příjmu pak náhradový poměr u příjmu 15000 hrubá je cca 78% a u hrubá 100000,- je zhruba 22%.
Tzn. důchod u 15000 je cca 9600,- Kč a u 100000,- je cca 16000,-
Kč.
Současný strop pro odvod je cca 1706000,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 5. 2010 21:22
Dobrý večer,
chtěla bych poprosit o malou radu. Právě zpracovávám materiály ke zkoušce ze sociální politiky a narazila jsem na otázku, kterou neumím zodpovědět a odpovědi se nemohu dopátrat ani nikde na internetu.
Otázka zní: Jaký důvod vede ke "stropování sociálního zabezpečení"?
Pokud by byl někdo ochoten a schopen mi odpověď, budu neskonale moc vděčná!
Děkuji,
Tereza