Re: zaměstnanec slovák
hlavni je, jestli je rezidentem cr nebo ne. ja mam slovaka, ktery ma zde bydliste, manzelku, deti ale neni obcanem cr. abych mu mohl davat slevu na poplatnika, tak i kdyz mi prohlasil, ze se citi byt rezidentem cr, ze zde jiz ma vsechny ekonomicke i rodinne zajmy, tak pro klid duse jsem ho jeste poslal na fu aby si tam nechal vystavit potvrzeni o rezidenstvi v cr.
Slevu na poplatníka dáváte rezidentovi i nerezidentovi( za stejných podmínek jako každý jiný zaměstnanec, prohlášení apod....). Spíše jde o to, že rezident si může v měsíci uplatnit pouze slevu na poplatníka a na studenta. Ostatní slevy pouze v daňovém prohlášení.
Nerezidenta musíte hlásit na ÚP.
Děkuji jen se ještě zeptám, takže je v pořádku že má národnost SL, ale slyšela jsem že podmínkou pracovního poměru u nás musí mít ZP VZP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 5. 2010 8:12
Dobrý den, prosím Vás na co je třeba dát si pozor a co je třeba u zaměstnance slováka? Ještě jsem se s tím nesetkala.
Moc děkuji za odpovědi.