Re: Exekuce-výpočet
Vymáhaná částka=jistina+náklady.
Problém, který jste nastínila, má vliv na výši srážek pouze u exekucí doručených zam-teli v 1 den. Domnívám se, že v tomto případě by mzdová účetní měla pracovat vždy s aktuální výší pohledávek, které se mají uspokojovat poměrně (§280 odst.3 OSŘ).
... má vliv na výši srážek pouze u VÍCE exekucí doručených ...
V jakýchkoli jiných případech je to jedno, stačí hlídat celkovou vymáhanou částku, aby nebylo přeplaceno. Pokud pracujete s tabulkou, která je na zdejším foru nabízena, potom se rozpočet srážky v pravé části tabulky týká případu několika exekucí doručených najednou ! Tj. ne zase tak častý případ. V ostatních případech má každá exekuce své pořadí, v jakém je uspokojována.
Děkuji za odpověď.Používám tuto tabulku a obdrželi jsme 2 exekuce v jeden den.Takže používám 2 kolonky v pravé části,měním aktuálně částku v levé části ( čistá mzda ),ale nevím, zda ponížit částku exekuce v pravé části o již odvedené částky nebo tam nechat původní částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 5. 2010 8:26
Mám dotaz.K výpočtu exekuce mám tabulku,do ní se dosadí čistá mzda a výše exekuce - vyjde mi částka,kterou zaměstnanci strhnu a odvedu vymáhajícímu. Do vymáhané částky se dosazuje při výpočtu stále stejná částka ( původní ) - vymáhaná exekuce nebo se částka vždy poníží o již odvedené částky ?
A další dotaz - vymáhaná částka = jistina + náklady spojené s exekucí nebo jen jistina ?
Děkuji.