Re: Konkurs-odstupné-RD?? Prosím!!!
se všemi zaměstnanci se musí vyrovnat insolvenční správce, pokud skončí výroba nebo jiná činnost firmy, dá výpovědi a důvodem bude rušení zam-tele s nárokem na odstupné.Vzhledem k Vaší RD nic nedělejte a čekejte, až se ozvou. Třeba taky zkusí se se zaměstnanci dohodnout na ukončení PP dohodou,pozor na nárok na odstupné když bude asi otázka, kde by na to vzali,že).
Pokud nebude mít organizace peníze na vyplacení odstupného a dalčích mzdovvých nároků, obraťte se na Úřad práce, oni Vám mzdové nároky vyplatí a následně je budou vymáhat po organizaci, čímž se v konečném důsledku odepíšou a zaplatí je daňoví poplatníci ... http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/insolvence
Rozhodně nedoporučuji čekat "až se někdo ozve", ale insolvenčního správce oslovit - pokud jej neznáte, bude zapsán v obchodním rejstříku viz např. justice.cz
Mám na mysli přesně to odstupné - aby se tazatelka nenechala ošidit a nepřistoupila na skončení PP dohodou bez odstupného jenom proto, že by jí insolvenční správce řekl, že firma nemá peníze ... a to zjevně nemá, když je v konkursu.
Mám osobní zkušenost, že jedna organizace v konkursu měla v dokladech takový nepořádek, že SKP ani nezjistil, že má organizace ještě v pracovním poměru ženy na RD ... mzdovka je totiž při odchodu na RD z nepochopitelných důvodů odhlásila z pojištění jako skončený PP. OSSZ neměla důvod pochybovat o skončeném PP a ZP to taky něřešila - při odchodu na MD byly ženy přihlášené kódem M, takže plátcem pojistného byl stát ...
A když bylo po konkursu a ženy chtěly nastoupit do práce, bylo pozdě se něčeho domáhat.
jo, teď už to hodnotíte kapku jinak, já jsem jí psal ohledně výpovědi nebo dohody z její strany, co by ji čekalo a budiž,když napíše dopis ins.správci se žádostí o sdělení, jak bude řešen její problém nástupu do zaměstnání po skončení RD, případně ukončení PP v průběhu ins.řízení, tak tím nic nepokazí, připomene správci, že existuje a on by jí měl odpovědět, případně zahájit jednání, pokud by tedy neměl přehled, že jsou tam zaměstnané ženy, které jsou na RD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 5. 2010 11:25
Už jsem psala včera, zkusím znovu.
Prosím o radu. Jsem na rodičovské dovolené, která mi končí v 8/2011. Firma, ve které jsem zaměstnaná, je v konkurzu. Je proto jasné, že se již nebudu mít kam vrátit. Mám tedy nárok na odstupné? Nebo kdo a kdy ukončí prac.poměr, jak to bude se zápočtovým listem? Děkuji Dáša