Re: Doplněk 2xDPČ - pro ujasnění
Nerozumím úplně všem vašim dotazům,ale zaměstnanci bych nejprve udělala DPP - klidně dvě,pokud jde o dva druhy práce. Jen musíte pohlídat ,aby nepřesáhl v součtu u všech DPP u vaší organizace v jednom roce 150 hodin. Z DPP nebudete odvádět SP a ZP. Až vyčerpá 150 hodin, uděláte DPČ. (Může mít dvě i víc) U DPČ nesmí odpr.doba přesáhnout 1/2 pracovní doby a posuzuje se každá zvlášť,když jsou na různé druhy práce.
Pokud podepíše prohlášení,budete mu každý měsíc snižovat daň o slevu na poplatníka (měsíčně 2070.-) Jak u DPP,tak u DPČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 5. 2010 13:59
POKRAČOVÁNI příspěvku:
8) Je možné aby měl 1 pracovník 2 různé DPČ vůči mě? Tj., jednu smlouvu na např. manipulační činnost, a druhou na např. administrativní činnost? Pracoval by tak měsíčně ve výši 120-140h… Např. na jednu dohodu 80h+ na druhou 60h… Je to tak v pořádku? Neboť se ona ½ doby posuzuje pro každou DPČ jednotlivě, je to tak? A není zde omezení, že smí být jen 1 smlouva pro 1 zaměstnavatele za daný rok jako u DPP. Zde mi jde o to, že zdůrazňuji, že práce není jistá, skutečně se výše hodin měsíčně liší a může spadnout k 0h, a druhý měsíc na max… Z toho důvodu nevolím pracovní smlouvu, neboť mi jde i o to, že chápu správně že pokud daný měsíc bude-li 0h, nebude ani příjem, tudíž ani odvody.. U pracovní smlouvy by musela být výplata i při 0h a i odvody..
9) pokud zaměstnanec podepíše prohlášeni k dani (růž.form), a já mu odvádím z DPČ zálohovou daň z příjmu, mohu mu rovnou za daný měsíc snížit tento odvod za 1/12 roční slevy na poplatníka? Tj. na ruku dostane více...?
Velmi Vám děkuji za pomoc… Doudám, že jsem příliš nepomotal termíny a že alespoň něco bude z mých domněnek správně..
S přáním hezkého dne Tomáš…