Re: nemocenská-mateřská-rodičák
Zaměstnavatele jsem neměla. A jak by se postupovalo tedy v případě, kdybych se na 14 dní nechala zamětnat a pak šla na neschopenku. Nemocenskou by mi asi tedy vypláceli do porodu a pak bych šla rovnou na rodičák?
Tím se mi ale komplikuje to, že bych ráda jen na 2letý rodičák. Mohla bych do toho nějak zakomponovat otce, ale ten může na mateřskou až od 6. týdne po porodu. Co bych teda byla mezi porodem a 6. týdnem po porodu? Moc děkuji za jakékoliv rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 5. 2010 14:11
Dobrý den,
zjistila jsem, že jsem podruhé těhotná. Pravděpodobně budu mít rizikové těhotenství jako to první. V březnu mi skončil rodičák a teď jsem vedená jako OSVČ. Mám možnost se nechat zaměstnat. Budu moct z takového pracovního poměru, kde budu mít odpracováno třeba 14 dní, pobírat nemocenskou a následně mateřskou? Na OSSZ mi řekli, že pro mateřskou musím být alespoň 270 dní v posledních 2 letech nemocensky pojištěná. Pokud jsem pobírala rodičák, tak jsem byla nemocensky pojištěná? Jako OSVČ nejsem nemocensky pojištěna.
Díky za rady a nápady. Vendula