Re: 4 dny nemoci a kontrola ze sociálky
není tak úplně pravda, že OSSZ nebude nic vyplácet - ne přímo, ale zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy a o polovinu si následně ponižuje odvody na OSSZ, tudíž pokud sociálka "skrouhne"náhradu mzdy, "skrouhne" i odečítanou částku za odvody
mně se před týdnem stalo to samé - 3 dny doma z nemocnice po operaci (a to zaměstnavatel ani neměl neschopenku, takže zcela jistě vím, že to bylo přímo na základě nemocesnké od doktora) a kontrola ze sociálky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 5. 2010 15:16
Dobrý den,
zajímala by mě, jestli je vůbec možné, aby na mě po 4 dnech nemoci přišla kontrola ze sociálky. Nemoc mám od 29.4. a včera, tj. 4.5., už u mě byla kontrola ze sociálky. Myslela jsem si, že kontrola v prvních 14 dnech nemoci dělá pouze zaměstnavatel, protože mi vyplácí náhradu mzdy, ale teď jsem se v tom tedy ztratila. Může to být na podmět zaměstnavatele, který mi tedy kontrolu neprovedl?
Vůbec tomu nerozumím...