Dobrý den,
obávám se, že taková varianta není možná. V každém případě zaplatíte minimálně zdravotní pojištění.
Sociální pojištění OSVČ vedlejší 2011 - neplatíte do rozhodné částky (příjmy - výdaje) 59 374 Kč
Daň je 15 % - sleva poplatník 23640 Kč, student 4020 Kč, tj. matematicky do zisku 184 400 Kč daň neplatíte žádnou
Zdravotní pojištění platí i OSVČ vedlejší, nemusí však platit minimální zálohy a v prvním roce podnikání neplatí zálohy žádné. Výpočet: (vyměřovací základ, tj. příjmy - výdaje x 0,5) x 13,5 %.
Dagmar Kučerová ::)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 9. 2011 23:59
Zdravim,
jsem student a OSVČ v oblasti IT. Konzultace, vývoj, správa v zásadě služby. Jěště upřesním že jsem OSVČ prvním rokem, zajímalo by mne toto: Kolik mohu za tento první rok vydělat abych nemusel doplácet socialni a zdravotni a jak je to s daní. Jaká je maximální částka kterou jěště po studentských úlevách nezdaním(resp. daň bude 0,-). V zásadě jde o to jaký je maximální příjem studenta OSVČ za první rok aby na konci odvedl dohromady za vše 0,-
Předem děkuji za reakce
Čížek J.