Re: kontrola nároku na dovolenou po ppm
nemůžete počítat nárok jen za MD, ale vznikl celoroční nárok, tj. 25 dnů, protože jste mat. dovolenou "odpracovala" více než 60 PD
musíte spočítat zameškané prac. dny za rodič. dovolenou (1.1.-8.6.), tj. 113 PD, takže krácení bude jen 1/12 celor. nároku, což jsou 2 dny
25 - 2 = 23 prac. dnů je nárok na D za r. 2009, kterou jste měla začít čerpat od 22.12.2009
pokud jste zažádala o proplacení dovolené, tak Vám nemohl zam-tel vyhovět, protože dovolená nelze proplatit, pokud trvá PP
pokud Vám tedy nezaplatili dovolenou, protože nelze proplácet (nečerpala jste), potom ji budete čerpat až po návratu z rodič. dovolené, ale už nebude nárok 23 PD, ale musíte ještě k zameškaným 113 PD spočítat zameškané PD od 22.12.do 31.12. - za další RD, takže se pokrátí o další 1/12 celor. nároku, tudíž bude nárok na 21 PD dovol.
Děkuji moc za odpovědi. Mzdovka mi právě počítá nárok za dovolenou pouze za měsíce 7-11 (prý se berou jen celé měsíce) a krátí mi to o kalendářní dny... takže mi proplatili 6 dní dovolené. Tím proplacením dovolené jsem myslela čerpání dovolené po ppm. Teď už je mi to jasné. děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2010 9:13
Dobrý den, chtěla bych si jen zkontrolovat, jestli mi dobře spočítali nárok na dovolenou po ppm. 1.1.09-8.6.09 rd, 9.6.-21.12.09 ppm, poté vybrána dovolená. Takže nárok za rok 2009 (když je 25 dní celkem) je 25/12*7=14,5 dne. Z toho odečtena 1/12 za 109 zameškaných prac. dní za rd, takže mi vychází 12,5 dovolené k proplacení. Je to dobře? děkuji