Re: Ukončení PP a výplata odstupného
výplaty za duben máte již hotové? Pokud ano, tak můžete do programu zadat květnovou mzdu - záleží na tom, jak máte složité zpracování mezd. Někdo třeba nemůže během měsíce mzdu zpracovat, protože část výpočtu mezd záleží na výsledcích celého kolektivu (podle určitého plnění se pak přidělují např. prémie nebo jiné pohybl. složky mezd). Pokud tedy můžete mzdu za květen zpracovat, potom vyplacenou částku nezapomeňte dát jako zálohu, abyste ji při konečném zpracování za květen za podnik ještě nezaplatila jednou.
Proč tak strašně spěcháte s tím květnem? Jak jí chcete spočítat něco, o čem nevíte, jak ve skutečnosti bude??? Co když zítra skončí v nemocnici a bude mít DPN? PP sice skončí podle dohody (31.5.), ale částka k vyplacení by byla zcela jiná, než nyní předpokládáte.
kde jste přišel/a k datumu 31.5.? Já jsem z původního dotazu vyrozuměla, že se dohodli na ukonč. PP, ale o datumu uk. PP tam nic není. Já jsem předpokládala, že dotyčná se ptá, protože už je PP ukončený, takže pokud jejich program může zpracovat mzdu již za květen, tak nic tomu nebrání, aby výplatu provedli. Ale většinou se poslední mzda vyplácí až v řádném termínu (jako ostatním zam-cům).
Vaše poznámka o nemoci je bezpředmětná, neboť náhrada mzdy za nemoc by se stejně nevyplácela.
Omlouvám se, že jsem nenapsala přesné informace. PP byl ukončen k 5.5. a paní má úkolovou mzdu, takže vím úplně přesně kolik si vydělala.Se šéfem se dohodli, že odstupné dostane ve výplatním termínu za duben (tedy v květnu) a protože chce mít paní už úplně vyřešenou, takl chce, abych vyplatila rovnou mzdu i za květen. Jak to mám udělat s odvodama, odvádět je až s ostatními po zpracování výplat ostatním zaměstnancům, nebo to musím odvádět dřív?
pokud má dostat odstupné, tak ho nesmíte zúčtovat v dubnové mzdě, to by pak nebylo odstupné, neboť to se vyplácí až při ukončení PP, tedy musíte zadat v květnové mzdě
pokud jste tedy schopná udělat zrovna i květnovou mzdu, tak ji naveďte, to, co vyjde v čistém - k výplatě, tak zadejte jako zálohu a také jako zálohu vyplaťte (nezapomeňte na dovolenou, pokud má, tak zůstatek v květnové mzdě proplaťte)
při zpracovávání mezd za květen potom této zam-kyni již nebude co vyplácet, neboť dostala zálohu
odvody odvedete až s ostatními odvody za květen
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 5. 2010 9:16
Dobrý den,
včera nám paní podepsala dohodu o ukončení PP s tím, že jí bude vyplacené odstupné. Budu teď dělat výplaty za duben, to má nárok na celou a pak bych jí chtěla hned spočítat květen + odstupné. Můžu jí udělat teď vlastně dvě výplaty? Duben a květen + odstupné? Kdy budu provádět odvody za květen, když paní dám výplatu už teď?
Ještě jsem to nikdy neřešila, tak bych nerada udělala chybu. J.