Re: prosím mzdové OPRAVDU NIKDO NEUMÍ?
>Dobrý den, nastoupila paní 1.5. a dnes přinesla
>neschopenku.Pomůže mi někdo vypočítat pravděpodobný výdělek?
>Hrubá mzda je 28.000, pracuje 5 dnů v týdnu 8
>hodin.Děkuji moc. Program mi nabízí pouze průměrný výdělek a
>21 dnů odpracováno nemá. Děkuji Patočková
Re: výpočet pravděpod. výdělku
dovolím si nesouhlasit, pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl;
rozhodné období je předchozí čtvrtletí leden-březen
pravděpodobně by byla mzda 3 x 28.000,- (pokud nemá nějaké další složky mzdy) v tomto období bylo 512 prac. hodin (při vědomí toho, že měsíční mzda nebal krácena v důsledku svátku) t.j. 84.000,- : 512 = 164,06 /hodinu
Re: prosím, přidejte názor
Díl 3
Pravděpodobný výdělek
§ 355
(1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
(2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
Re: prosím o názor další mzdové
Ale on v tom období vůbec nepracoval. Daleko logičtější je pravděpodobnou měsíční mzdu včetně případných dalších složek mzdy prodělit průměrným počtem hodin za měsíc(spočítaným z ročního průměrného počtu prac. dní, podobně jako se průměrným počtem hodin přepočítává přepočítává např. výdělek pro ÚP). Kromě toho se dá pravd. výdělek zjistit či spočítat i jiným způsobem a nikdo vám to nevytkne. První odpověď byla správná, zatímco vaše reakce nesouhlasu je úplně nesmyslná. Znáte pravděpodobně jen poslední zákoník práce a nikde jste se nesetkala s nikým z praxe v oboru mzdového účetnictví.
Je pravda, že mnoha lidem pomůžete svými reakcemi, ale připadáte si hodně sebejistá a všeznalá. S tím už se tu setkalo dost diskutujících.
Re: prosím mzdové OPRAVDU NIKDO NEUMÍ?
Předpokládejme, že paní by si měsíčně vydělala 28.000 hrubého.
Nevím jak to máte s příplatky.
Vezměje jako rozhodné období 1-3/2010.
3x 28000 /512 (prac.dny + sv * 8 za 1-3/2010) pokud je svátek
placen poměrem ze mzdy.
2x 28000+ (28000:21*20) tj. leden 2010 /504 (prac.dny za
1-3/2010 *8) pokud je svátek placen náhradou.
Vezměte si pracovní kalendář, určitě to pochopíte.
Máte pravděpodobný průměrný výdělek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 5. 2010 9:20
Dobrý den, nastoupila paní 1.5. a dnes přinesla neschopenku.Pomůže mi někdo vypočítat pravděpodobný výdělek? Hrubá mzda je 28.000, pracuje 5 dnů v týdnu 8 hodin.Děkuji moc. Program mi nabízí pouze průměrný výdělek a 21 dnů odpracováno nemá. Děkuji Patočková