Re: ohlašovací povinnost účetních!
u nás máme zaběhnuté "schvalovací kolečko"
účtuji o fakturách a pokladních dokladech až když je tam "schválil"
Je to sice větší razítko, ale nikdy nikdo při kontrolách nic nenamítal
v razítku je:
schválil - datum a podpis
zaúčtoval - datum a podpis
předkontace
Re: ohlašovací povinnost účetních!
FV podepisuji, jen ty o kterých vím, že se opravdu realizovali a mám je také podepsané od zákazníka. Faktury přijaté nepodepisuji vůbec - jen se podepisuji pod zaúčtování. Mám hlavně strach z toho až přijde fú na kontrolu a zjistí, že máme fiktivní fp a taky, že majitel vložil do pokladny fiktivně strašně moc peněz (aby se dorovnala pokladna, jelikož fiktivní faktury byli hotově) abych z toho neměla průšvih i já, že jsem neohlásila tento v podstatě podvod!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2010 10:31
Prosím, jak řešit: zaměstnanec - účetní tuší (v s.r.o. - podepisuje jen některé FV a mzdy + zaúčtování dokladů), že některé doklady jsou na černo. jak to řešit? Vím, že mám ohlaš. povinnost vůči fú, ale pokud bych toto udělala tak přijdu o zam. a nové neseženu, na druhou stranu pokud přijde fú na kontrolu budu z toho mít taky průšvih? Děkuji za pomoc