Re: Rozdíl na daňovém bonusu
nemuzete opravu provest v rocnim zuctovani,protoze pripadny nedoplatek z rocniho zuctovani se nesrazi,nez provedete rocni zuctovani dane,musite postupne opravit vyplaty a srazit opravenou zalohu na dan(u vas je ,ale problem ze uz neni vasim zamestnancem a teprve potom provest rocni zuctovani dane
Ten zaměstnanec u nás opět nastupuje do práce teď od května, proto jsem taky zjistila až teď, když podepisoval prohlášení poplatníka, že jeho dcera už od září pracuje :-( Takže má špatně loňské mzdy od září do prosince ..., byly mu vyplaceny daňové bonusy, na které neměl nárok .... nejde to třeba nějak opravit tím, že mu teď ve výplatách v tomto roce snížím ten daňový bonus o těch 890,-Kč/měs.? Má totiž dvě dcery, na tu druhou bude v tomto roce uplatňovat daňový bonus ...
To není daňový bonus, ale daňové zvýhodnění.
Přeplatek musíte vyrovnat hned jak jej zjistíte.
Jak má roční zúčtování, to bude mít taky špatně.
Doporučuji správně přepočítat a dodanit.
To právě nevím jak opravit zpětně. Zaměstnavatel vede Daňovou evidenci - fyzická osoba.
Zaměstnanci byl vyplácen každý měsíc (září-prosinec) "daňový bonus", protože měl "daňové zvýhodnění" na 2 děti a měl mít jen na 1 dítě. Tzn., že měl mít menší čistou mzdu. Tak nevím jak z toho ven ... asi budu muset na radu na FÚ ... :-(
Vezmete papír a tužku a každý špatně uplatněný měsíc si přepočítáte, napíšete si kolik dostal a kolik měl dostat, takhle spočítáte za všechny měsíce i roční zúčtování (pokud bylo děláno) a vyjde vám za celou dobu kolik dostal navíc, tuto částku mu srazíte v nejbližší výplatě, nebo vám to donese do pokladny a nebo se případně domluvíte na splátkách, daň ale odveďte co nejdřív na FÚ, ať máte při kontrole co nejmenší penále. Papír s výpočty si dobře schovejte, budete ho potřebovat, až budete dělat vyúčtování závislé daně začátkem příštího roku.
vezmete vyplatu za zari a znovu ji prepoctete,tak jak mela byt spravne a vyjde vam rozdil,ten si poznacte a tak dale,neznam vas program,tak nevim jestli vam dovoli jit do predeslych mesicu,ale teprve pop oprave jednotlivych mesicu udelate RZD
ten rozdil mu srazite ted ve vyplate za kveten a pripadny preplatek z rzd date do vyplaty
Bylo mu vyplaceno o 3560,-Kč víc na mzdách a na ročním zúčtování mu vychází doplatek na bonusu 315,-Kč, takže roční zúčtování už nechám tak jak bylo vypočítáno s tím, že teda teď ve výplatě za květen vrátí 315,-Kč doplatek na bonusu z ročního vyúčtování, který mu byl vrácen a 3560,-Kč (tj. o těch 890,-/měs. méně na daňovém bonusu co mu bylo vyplaceno od září do prosince), tak doufám, že to tak projde ... :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2010 12:30
Prosím o radu. Vypláceli jsem daňový bonus zaměstnanci na dceru, která již od září 2009 nastoupila do zaměstnání. Měli jsme potvrzení o studiu na školní rok 2009 a zam. i já jsme na to bohužel v září nějak zapomněli, takže má vyplacený bonus září-prosinec. Přišla jsem na to až teď (zam. u nás skončil v prosinci 2009). Napadlo mě, že bych to opravila v ročním zúčtování daně, když jsem tak učinila, vyšel mi "nedoplatek ze zúčtování" ve výši 3245,-Kč. Co teď s tím, to by měl pracovník vrátit?