Re: nemocenské pojietění
Pročetla jsem toho už hodně, chystám se co nejdříve. Možná už těhotná jsem.
Re: nemocenské pojietění
Především budete muset mít 270 pojištěných dnů v posledních dvou letech a 180 dnů jako OSVČ v posledním roce před nástupem na PPM. Pokud to vychází, můžete začít řešit výši plateb. Kdybyste měla ve 12 posledních měsících platby něco málo přes 1000,- Kč měsíčně (nepamatuji se přesně), dostanete maximální výši PPM. Jestli budete platit kratší dobu, musíte si to propočítat.
Nějaké návody na výpočet najdete tady:
http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/davky/vypocet_davek_nemocenskeho_pojisteni_osvc_2009_03_25.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2010 15:05
Poradí prosím někdo? zaregistrovala jsem se jako OSVČ k nemocenkému pojištění nebot se chystám na MD. Pracovnice na PSSZ mi dala papír kde je napsáno že minimum je 56 kč měsíčně a řekla že pokud bych chtěla mít lepší peníze mám si platit víc. Jaký je v tom rozdíl a jak zjistím kolik mám platit abych měla nějaké rozumné dávky PPM? moc děkuji