Re: výpočet DPH
Je nutné na fakturu asi psát o jaký dům se jedná,tj,č.pop,ulici a místo??Slyšela jsem něco o čestném prohlášení,je to nutné???Děkuji
Nevím, ale ještě se mrkněte na Metodický pokyn MFCR :
Sníženou sazbu daně nelze uplatnit: ......pro stavební a montážní práce prováděné při výstavbě, rekonstrukci, modernizaci, opravách a údržbě drobných a vedlejších staveb, byť tyto stavby pro účely převodu se považují za příslušenství stavby hlavní. Znamená to, že základní sazbě daně podléhá výstavba, rekonstrukce, modernizace, oprava a údržba staveb, které se nacházejí mimo vnější půdorys domu jako garáží, skladů, skleníků, kůlen, zahradních altánů, oplocení, studní, septiků, přístupových cest, přípojek inženýrských sítí, atd.
Hezký den
Ze kterého dne je tento pokyn? To platilo do konce r. 2007.
Od 1.1.2008 došlo v ZDPH ke změně a snížená sazba se uplatní i u příslušenství domu (plot, garáž = t.j. vše, co tvoří příslušenství domu).
Dotaz je ale položen tak, že se dá usoudi, že se jedná pouze výrobu brány bez montáže pro dodavatele stavebních nebo montážních prací. Pokud by tomu tak bylo, pak jde o výrobek bez montáže a v takovém případě nelze použít sníženou sazbu, ale základní. Pokud by se jednalo i o mpntáž brány a RD splňuje podmínky pro 10 % DPH, pak je jedno komu fakturujete, ale o jaké zd. plnění se jedná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2010 20:29
Jaká výše DPH se vypočítá při výrobě brány na rod.domku,když faktura nebude přímo pro majitele rod.domu,ale na jinou dodavatelskou firmu.
Materiál jsem nakoupil s 20%DPH,tak si myslím,že mám účtovat s 20%,PROSÍM O RADU.DĚKUJI PŘEDEM