Re: Nepracovní úraz - napadení útočníkem
přesně ten samý případ jsme teď také řešili. Vše jsme raději konzultovali s naší OSSZ. k posouzení jsem jim donesla záznam o nepracovním úrazu+protokol o trestním oznámení. Na základě rozhodnutí krátíme o 50% .Po úplném uzavření případu policíí máme na OSSZ dodat rozsudek nebo nějaké rozhodnutí a oni pak znovu posoudí, zda doplatit zbývajících 50%, nebo již nedoplácet nic.Ale je to případ od případu, raději zkonzultujte s vaší Ossz.
Vy platíte zaměstnanci normální nemocenskou, pak pokračuje sodiálka.
Vy mu potvrdíte jeho průměrtnou mzdu a útočník by mu měl platit rozdíl mezi nemocenskou a mzdou, kterou by měl normálně + bolestné + léčbu.
Ovšem měl by. To je věc soudu, nikolu vaše. tedy, pokud na něj neútočil majitel firmy....
Teď jsem měla stejný případ, OSSZ mi řekla, že oni si vyžádají z policie vyjádření, zda byl nebo nebyl útočník a pod., ale mně to poskytnout nemohou, protože jsem třetí osoba, že mi to má přinést zaměstnanec. Tak jsem náhradu zkrátila na 50 % a nyní čekám, protože policie mu vydala prohlášení, že věc postoupila soudu a z toho nic nevyplývá. Asi budu muset počkat až na rozsudek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 5. 2010 11:01
Dobrý den, prosím Vás vyplácím náhradu zaměstnanci v plné výši, nebo krátím, když se mu stal nepracovní úraz, byl napaden útočníkem, kterého policie chytla, ale vyjádření ještě nemám.
Setkávám se s tím poprve, myslím si, že bych měla čekat na vyjádření policie. Děkuji