Sleva na dani

• (neregistrovaný)

8. 5. 2010 18:52

Zaměstnanec český občan byl zaměstnán u slovenské společnosti do 7.4.2010(tak uvedeno na zápočt.listu). Od 06.04.2010 je zaměstnán u české firmy. Může mu česká firma dát za měsíc duben 2010 slevu na dani? Anebo má nárok na slevu v česku až od května?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 5. 2010 20:30

beta (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani
      Podle toho, zda u SK firmy měl podepsané prohlášení na duben a uplatnil slevu. Sice je to SK z-tel, ale mohl mít sídlo v CZ. Mělo by platit, že z-tel poskytne slevu dle toho jak vyplní daňové prohlášení z-ec, ale víme, že mnohdy z-ec ani neví co a jak má na DP vyplnit. Pokud si nejste jisti, dejte mu slevu od května, příp. duben může uplatnit v ročním zúčtování či DAP. Nebo si můžete vyžádat od z-ce Potvrzení o zdanitelných příjmech a uvidíte, co tam má od předchozího z-tele vyplněné. Pokud ale pracoval na SK, příjmy S-z-tele vás nezajímají a poskytnete slevu už za duben, samozřejmě za předpokladu, že z-ec podepíše a uplatní včas slevu na DP, tz. do 30 kal. dnů od nástupu.

• 10. 5. 2010 20:34

nn (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani
      Z-ec prohlášení podepsal již dnem nástupu tj.6.4.2010. Ale na SK-z-tele jsem nezískala kontakt, takže jsem to udělala, jak mi radíte-za 4/2010 jsem mu slevu neuplatnila. Mnohokrát děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).