Re: Nárok na dovolenou
U obou zaměstnanců vznikne nárok na dovolenou za odpracované dny.
1. Za odpracovaný den se počítá i čerpaná dovolená, celkový nárok za 51 dnů je 2/12, t.j. 3,5 dne z toho má 2 dny vyčerpané, zbývá 1,5 dne.
2. celkem odpracováno 32 dnů - 1/12 dovolené t.j. 1.5 dne.
Nevím jaký máte program, ale jestli počítá dovolenou až od 60 odpracovaných dnů, což je předpoklad pro nárok na celoroční výměru, tak potom by hlásil opravdu jako přečerpanou ty dva dny u prvního a žádný nárok u druhého. Správně je to, co vyšlo vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 5. 2010 14:55
Dobrý den, potřebuji poradit mám dva zaměstnance, kteří nedávno nastoupili a nyní odcházejí. Potřebuji jim spočítat nárok na dovolenou.
1. Pracovní poměr od 3.2.2010 do 14.4.2010 - v únoru odpracováno 18 dnů, v březnu 21 odpracováno a 2 dny čerpala ŘD,v březnu opracováno 9 dnů + 1 placený svátek - celkem tedy i se svátkem 49 odpracovaných dnů. Já si myslím, že má nárok na ty 3,5 dne , ale program mi pořád hlásí přečerpanou dovolenou 2 dny, tak jsem z toho jelen.
2. Pracovní poměr traval od 18.3. do 2.5.2010 - v březnu odpracováno 10 dnů, v dubnu 21 odpracováno + 1 placený svátek, v květnu nic 1 a 2.5 byla sobota a neděle - celkem tedy 32 odpracovaných dnů, myslím si, že by měl mít nárok na 1,5 dne dovolené, ale opět mi program hlásí žádný nárok.
V obou případech se vychází z celkového ročního nároku 20 dnů.
Potřebuji se s někým poradit jestli jsou mé úvahy správné, nebo jestli mi to progrym hlásí dobře, abych jim neproplatila dovolenou na kterou nemají nárok.
Děkuji Kačka