Re: kontrola FÚ-DPH
no to by Vám měli říct na FÚ, ale podle toho co píšete, jdou na základě nějaké kontroly, kterou provedli u subjektu, co Vám zálohu poskytl.(myslím, že to nazývají místní šetření) Podle mě by měla stačit záznamní povinnost, kde bude vidět, že jste z přijaté zálohy odvedli DPH ....měli byste mít daňový doklad k přijaté záloze, na základě kterého si asi Váš odběratel uplatnil ze zálohy DPH...
Re: kontrola FÚ-DPH
Teď měla jedna "moje firma" místní šetření, měla jsem připraveno všechno možné, ale nějak jsem nechtěla potřebné smlouvy, výpisy, záznamní povinnosti apod. "vnucovat", pan jednatel se s pracovníky vesele bavil, vypadalo vše v pohodě, ale pak pracovníci na FÚ zjistili, co všechno neviděli, takže já jako externí účetní teď komunikuji po mejlu, skenuji, označuji, no nic moc.
Všechna předchozí místní šetření mi proběhla OK, ale smlouvy, předávací protokoly rozhodně ano a ještě i dodatky ke smlouvám, pokud se faktruvané částky liší v čase a částkách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 5. 2010 9:37
Dostali jsme zálohu na zakázku v říjnu 2009, nyní volali z FÚ na kontrolu odvedení DPH. Nevíte, co všechno musím doložit a přinést na FÚ? Nemám s tím zkušenost