Chyba ve mzdách za 2009-ZMR ? Co s tím ?

• (neregistrovaný)

10. 5. 2010 12:19

Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat zkušenějších, jak na tento zapeklitý problém. Převzaly jsme mzdové účetnictví školky po bývalé mzdovce, která nezareagovala na termín zaměstnání malého rozsahu. Jedná se o tři zaměstnankyně, které mají již od roku 2008 - 2 úvazky a ten druhý mají na (0,066 úvazek) 870 Kč za 2,64 h/týdně. Jedná se tedy o ZMR a měly být odhlášeny na SP k 1.1.2009. Nemělo být odváděno SP. Místo toho se nedělo nic, sráželo se SP i ZP, uvádělo do přehledů. Já teď stojím před problémem, protože musím udělat ELDP 2009, ketré bývalá mzdovka odmítla udělat. Domnívám se, že za tento druhý PP by se ELDP vůbec neměl vystavovat, neboť se právě jednalo o ZMR a nikdy nebyla přesáhnuta částka 870 Kč za měsíc.
    Volala jsem na OSSZ a tam mi sdělily, ať podám opravné přehledy.
    Jak to mám prakticky provést ?
    1.) Mám jim to opravit ve mzdě za 5/2010, ale za celý rok poslat opravné přehledy na SP, s tím, že zažádáme o vrácení přeplatku ?
    2.) Jak je to se ZP ? Ani za jednu není plátcem pojistného stát.
    3.) Co s přehledy, které se každý 1/2 rok posílají na ministerstvo školství ? Též předělat nebo to brát jako že se to tam dostane společně s přehledem za 5/2010, když to bude opraveno ve výplatách ?
    Od ledna 2010 již SP ani ZP sráženo není.
    Děkuji předem všem, kdo si dá práci s tím, mi odpovědět.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).