Re: smluvní mzda a §114 odst.3 ZP
U nevedoucího takové ujednání nepřichází v úvahu, navíc nikoliv každá práce v sobotu a neděli je automaticky prací přesčas (pokud od pondělí do pátku neodpracuje stanovenou týdenní pracovní dobu, a pracuje v sobotu, není naplněna celá definice práce přesčas, konkrétně nepracuje "navíc").
Na toto nám bylo doporučeno právničkou dát do smlouvy pracovní úvazek 40 hodin týdně - ( při 8 hod. denní prac. době).
taky by se mi to takhle líbilo, ve smlovách to i máme takhle, ale myslím, že to není úplně dobře aby pak dostali příplatek za SO NE, aniž by to bylo považováno za přesčas , zaměstnavatel přece musí rozvrhnout pracovní dobu "zpravidla do pětidenního pracovního týdne", a co když jsou nemocní (náhrada mzdy), nebo si berou dovolenou, jako pracovní mají jaké dny a hodiny ?,
Moc děkuju za čas který věnujete mému dotazu. Tady v práci se nemám s kým poradit. Tak jak to píšete tomu naprosto rozumím, prakticky výborné řešení. Přes týden jsi byl 8 hodin doma, tak je nadděláš v sobotu, hotovo. Ale oporu v zákoníku práce to asi nemá že ne, protože kdyby se to postavilo tak, že poprvé pracoval v sobotu 8 hodin a vezme si za to v týdnu náhradní volno, tak to volno je jen za příplatek.......... a už jsem zase u přesčasu, ale odpracované hodiny a příplatek za sobotu by se mu platit měl. Mám obavy, že v případě nějakého sporu (a u nás je bohužel situace poměrně na ostří nože) by se Váš systém zaměstnavateli vymstil, ale asi to tady abudeme dělat nějak obdobně. Tady už jsem slyšela hlasy, že přece když dělají v sobotu je to jiné než v týdnu a chtějí za to víc peněz. vy jste také škola ?
Jdu zítra na školení, školí velice fundovaná osoba, tak se tam s ní zkusím poradit, jak něco takového řešit "čistě", přesto jednoduše. Teď mě ještě napadlo konto pracovní doby, ale s tím nemám absolutně zkušenost a co jsem kdy zaslechla, je to také pěkná pakárna na evidenci. Příští týden mám dovolenou, ale potom bych se Vám ráda ozvala, můj mail je d.dur@centrum.cz, napište mi tam kdyžtak ať vím kam se ozvat. Děkuju za "spolupráci" a mějte se
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 5. 2010 14:51
Co myslíte, je možné sjednat smluvní mzdu pro nevedoucího zaměstnance s tím, že tato mzda se poskytuje včetně práce přesčas ? Potřebujeme, aby zam-ci pracovali v sobotu a neděli, ale velice nepravidelně, ioproti tomu nemusí být na pracovišti od pondělí do pátku 8 hodin denně, ale když jim budu platit příplatky za sobotu a neděli je jasné, že jde o přesčas, takže kdyby si přes ústní dohodu někdy stěžovali že nemají zaplacený přesčas, těžko bych to obhajovala
Děkuji za názory