Re: neoprávněné daň.zvýhodnění-jak oprav
Zde není z-ec chráněn, vy mu to můžete strhnou i bez jeho souhlasu, ale myslím si, že v rámci "dobrých mravů" je vhodné mu to sdělit a domluvit na srážce najednou. Pro vás je to určitě lepší, protože budete mít tak dřív "zaplacený" nedoplatek na záloze, který vám vznikl neoprávněným uplatněním daňového zvýhodnění. Rozdíl mezi mělo být sraženo a bylo sraženo a bylo odvedeno promítnete na Vyúčtování daní ze ZČ, které budete podávat příští rok.
Děkuji moc. Samozřejmě to zam-ci sdělím,je solidní,tak to jistě pochopí. Nedoplatek mi naštěstí vznikne jen za leden,protože byly velké vratky z ročního zúčt. díky němuž jsme v březnu a dubnu na zálohách nic neplatili. Můžete mě prosím odkázat na § v Zák.práce, kde je uvedeno co můžu srážet bez souhlasu zaměstnance? Ještě jednou díky a přeji hezký den
Srážku zálohy na daň nenajdete v ZP ale v zákoně o dani z příjmu § 38 i odst. 2) Plátce daně, který nesrazil u poplatníka daň ve stanovené výši, může ji dodatečně srazit, pokud neuplynulo od doby, kdy byla daň nesprávně sražena, 12 měsíců. Plátce daně, který nesrazil u poplatníka zálohu ve stanovené výši, může ji dodatečně za uplynulé zdaňovací období srazit nejpozději do 31. března následujícího roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 5. 2010 9:28
Uplatnila jsem zaměstnanci neoprávněně daň. zvýhodnění na dítě za letošní leden-březen (měl dostat tedy o 3x967,- méně, tzn. 2901,-Kč).Byla to má chyba.Můžu to opravit celé v dubnové mzdě, když mzda zaměstnance dosahuje výše 16 000,-čistého?Musí mi toto zaměstnanec podepsat?