Re: exekuce - PROSÍM O RADU
Donesl mi potvrzení z OSSZ, že pobírá invalidní důchod a tam to bylo napsané, jenže on nic nemá a nic neví - i to že má invalidní důchot - pro to potvrzení si zašel na OSSZ, a tak jsem se to dozvěděla, tak právě nevím, jestli mám nebo můžu požádat OSSZ o sdělení informací k exekuci, protože jsou jediní, kdo mu provádějí srážky.
Součástí toho potvrzení nebyla adresa exekutora? Asi bych se na ni dotázala a informovala bych ho, že jmenovaný nastoupil do zaměstnání.
Nebyla, byla tam jen věta, že důchod podléhá exekuci, a že jsou z něj prováděny srážky ve výši...
Takže mám se obrátit na OSSZ s žádostí o sdělení, kdo nařídil exekuci, abych mohla splnit oznamovací povinnost? Z toho zaměstnance to nedostanu, on prostě tvrdí, že nic neví a nemá.
Klidně na OSSZ zavolejte jako následný plátce mzdy a zeptejte se jich, jestli mu tu exekuci nestrhávají dál jako oni plátci. ID mu zřejmě zůstal, nebo to může být jinak a potom už ty informace bych chtěla mít raději v ruce písemně. Pokud se něco změnilo u OSSZ, měli by Vám to jako následnému plátci oznámit i se všema údajema.Nebojte se volat, jsou to taky jenom lidi a většinou se domluvíte. A jinak se mi zdá, že opravdu pracovník spíš nechce vědět.
Myslím, že jakmile ho přihlásíte na zdravotní pojišťovnu, do měsíce se vám jako zaměstnavateli ozve exekutor - pokud je ta exekuce tedy od exekutora. Alespoň u nás to tak funguje, naposledy nastoupil člověk 1.4.2010, na zápočťáku nic neměl, takže jsme o tom nevěděli a ejhle, minulý týden už přišel exekutorský příkaz. Možná ten váš zaměstnanec nemá "klasickou" exekuci, psala jste, že byl OSVČ, třeba má dluh na sociálce z toho podnikání a oni mu to takhle srážejí.
Z osobní zkušenosti vím, že ne každá referentka na OSSZ ví to,co by měla vědět, resp. co by se potřeboval dozvědět tazatel. Já bych zkusila zavolat ještě jednou, nenechala se odbýt tím, že "tam nic jiného nemá", ale nechala bych se přepojit na nějakou vedoucí, které bych vysvětlila situaci. Ta by vám mohla poradit,kam se obrátit, kde se dozvíte potřebné.Musí mít nějaký podklad pro provádění srážek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 5. 2010 12:40
Od 3. 5. máme nového zaměstnance na DPĆ, invalidní důchodce, zjistila jsem, že má exekuci na důchod, on však nic neví, kdo nařídil exekuci atd... prostě NIC nemá a NIC neví. Mám požádat OSSZ o sdělení potřebných údajů, abych mohla soudu nahlásit, že u nás povinný nastoupil do práce? Dříve byl OSVČ a jinak měl jen ten důchod, takže srážky provádí jen OSSZ. Prosím o radu.