Re: Zam. nedodal zápočtový list
Takže problém mohou být jen ty exekuce? On mi ho pořád slibuje, ale že prý si pro něj musí osobně atd. Slíbil mi ho do pátku a teď marodí. A právě mu jedna exekuce přišla v březnu, domluvila jsem se s ním, že ty 400,- zaplatí a přinese mi doklad. Tvrdil, že zaplatil, a že mi doklad donese. Dnes jsem si to ověřovala na celnici, ale platba nepřišla. Takže panáček bude asi pěkně prohnanej a právě si říkám, co když na tom ZL má další exekuce...
Tak to je opravdu pěkný panáček, na něho pozor. Osvědčil se v praxi tzv. dotazník, který musí zaměstnanec při nástupu vyplnit
a je tam mimo jiné také kolonka na exekuce, kolik a komu platí.
Když by vám podepsal prohlášení nebo nějaký dokument podobný tomu dotazníku, tak si za vyplnění ručí a pokud by tam něco nenapsal nebyl by to váš problém.
OSŘ § 294 (1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch. Takové potvrzení je povinen každý zaměstnavatel vydat zaměstnanci, který u něho přestal pracovat; to obdobně platí pro plátce jiných příjmů (§ 299), z nichž byly prováděny srážky, jestliže bylo jejich provádění ukončeno, ačkoliv pohledávka není uspokojena.
Pokud bych znala bývalého z-tele, zavolala bych. Oni správně nesmí ZL posílat novému z-teli, ale mzdovky si většinou vyjdou vstříc nebo vám alespoň může sdělit ty exekuce a vy můžete s "předstihem" jednat, tj. oznámit soudu, že k vám nastoupil viz 294 OSŘ.
Dobrý den, prosím o radu, k nám nastoupil od 3.5.2010 zaměstnanec na DPČ, je to invalidní důchodce, který byl do 09/2009 OSVČ a pak měl jenom ten důchod, mám potvrzení z OSSZ, že byl OSVČ a že zápočtový list od předcházejícího zaměstnance tenkrát taky nepředložil, podepsal osobní dotazník, ve kterém vyplnil, že nemá exekuce. Jenže donesl mi z OSSZ potvrzení, že pobírá invalidní důchod a na tom potvrzení bylo napsáno, že podléha exekuci, a že jsou z něj prováděny srážky. A já se nemůžu dopátrat komu. Neví nebo nechce to vědět ten zaměstnanec a volala jsem na OSSZ a tam mi to taky neřekli, on tam byl osobně a taky mu nic neřekli, jen, že se sráží, ale komu to mi neřekli. Nevím co teď dělat. Měla bych oznámit tomu kdo nařídil exekuci, že k nám nastoupil na DPČ, ale jak zjistit, kdo to je, prosím poraďte někdo. Děkuji.
Pokud byl OSVČ, sociálka vystavuje něco na způsob zápočťáku, což si můžete založit. A pokud nemáte žádný jiný doklad, jaká je to exekuce, nechala bych to být, jen si nechte podepsat čestné prohlášení, že zaměstnanec netuší nic o nějaké exekuci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 5. 2010 15:48
dobrý den,
z našeho "nového" zaměstnance nemůžu dostat zápočtový list, jaké potíže mi může způsobit fakt, že ten ZL nemám? A máte nějaké přesvědčovací metody, jak ten ZL od něj dostat?
Díky moc!