Re: Výplata zaměstnance-velice nutné
Jestli to chápu dobře tak do systému nic měsíčně nezadám a jak to potom udělám na konci roku ??
Pokud přinesl údaje o dceři v květnu, náleží mu bonus až od června (nutné do změn v Prohlášení napsat, i s datem, kdy doložil) V ročním zúčtování pak lze zahrnout dítě za celý rok, pokud budete mít doloženo, že nikdo jiný neuplatňoval. Tím o bonusy nepřijde. Manželka se opravdu zahrnuje až v ročním zúčtování (musí doložit alespon čestným prohlášením, že neměla příjem 68 000) a při zadávání ročního zúčtování mívají softwary extra kolonku na manželku. Teď bych se s tím netrápila...hezký večer
Musí Vám přinést buď potvrzení od zaměstnavatele manželky, že ona zvýhodnění na dítě neuplatńuje nebo její čestné prohlášení, pokud je v domácnosti. Potvrzení o studiu dítěte budete pak potřebovat, až dítě dosáhne 18 let. Zvýhodnění na dítě mu dáte až od následujícího měsíce (např. na potvrzení nebo čestném prohlášení bude datum květnové, zvýhodnění dáte až od června). V ročním zúčtování se to pak zpětně vyrovná a dáte mu zvýhodnění za celý rok, pokud ho manželka neuplatňovala vůbec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 5. 2010 17:23
Dobrý den,
1. zaměstnanec, který je u nás od února, podepsal mi prohlášení, ale nějak mi neřek, že má dceru, narozenou v roce 1993.
Teď mi to přinesl??
Co s tím mám teď dělat ??
Mohu vůbec uplatnit nějakou slevu na dceru a co s tím obdobím od února ??
2. Pokud mi zaměstnance vyplnil růžové prohlášení a na str. 2 mi vyplnil manželku, která je na mateřské dovolené do kolonky údaje o manželce žijící ve společné domácnosti, mám na ní uplatňovat slevu ?
Děkuji.