Re: přihlášení k SP a ZP zam-ce,s 1/2 úv
SP ano, ale u ZP se musíte dohodnout s účetní jeho druhého zaměstnavatele, kdo z vás bude hlídat, aby byl odvod ZP z min. Buď vy jí nebo Ona vám budete měsíčně dokládat, kolik bylo na ZP odvedeno (evvent.pokud tam dosahuje příjmu 8000,-, vystaví vám potvrzení, že je ZP odváděno z min. a pak nic hlídat nemusíte, to záleží na jeho příjmu tam)
Ano, ale v tomto případě (vzhledem k tomu, že jeho mzda tam nedosahuje mon.mzdy)platí to, co jsem napsala výše - někdo z vás bude muset hlídat, aby bylo ZP zaplaceno z min. mzdy (např.kdyby u vás nebo u nich měl nepl.volno, neomluvenou absenci ...)
děkuji moc, a když by měl v prvním zaměstnání třeba 9000 tis hr. a v druhém 4 tis, tak tím bychom si ušetřili práci? takže v té 1 firmě, co by měl 9000 tis stabilně, by mi museli dát potvrzení a já bych odváděla v 2 firmě ze 4000 tis ZP a už by mě nezajímalo min. ? děkuji. Jde o to, že naše firma koupila další firmu a jedna naše zaměstnankyně bude pracovat na dva úvazky. tak proto si můžu s těmy základy tak hýbat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 5. 2010 12:52
dobrý den, pro zaměstnance na 1/2 úvazek platí stejná pravidla, pro přihlášení na ZP a SP, jako u HPP? A kody pro vyplnění formulářů jsou stejné? děkuji