Re: ÚP x neschopenka
Drsný dotaz, ale alespoň jste upřímná. Pokud onemocníte do 7 kalendářních dnů od ukončení zaměstnání, budete mít od 15. kal. dne trvání pracovní neschopnosti nárok na nemocenské dávky od OSSZ a vyřadí vás z evidence ÚP. Pokud již 7 kal.dnů od ukončení zaměstnání uplynulo, nárok na nemocenské nevzniká. Předpokládám, že zaměstnání založilo účast na pojištění, pouze tak vám v ochranné době vznikne nárok na nemocenské. Výpočet nemocenské je složitější, musela byste znát denní vyměřovací základ, aby bylo možno spočítat výši dávky.
Já bych to neodsuzovala, nevíte o co jde. Když třeba někoho vyhodí rok před důchodem,tak se snaží ten rok překlepat jakkoliv. Celý život platí pojištění..... Mám takový případ v blízkosti a myslím,že nikdo by si nepřál být v kůži té zoufalé dotyčné.
občas vnímám podobné dotazy stejně jako vy a cením si upřímnosti tazatele, proto nemoralizuji, naopak se domnívám, že na to ani nemám právo, jelikož odsoudit bez znalosti podstaty je to nejsnazší a někdy může být pro druhého i bolestivé, proto odpovídám i na tento typ dotazu tak, jak nejlépe umím a každý nechť zpytuje svědomí své ..., přeji pěkný den, bet
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 5. 2010 21:51
Když jsem registrovaná na ÚP a chtěla bych přejít na neschopenku, vyplatí se mi to finančně? Z čeho se to počítá, z posledního zaměstnání nebo z podpory?