Hlavní navigace

De minimis - poradí mi někdo?

• (neregistrovaný)

14. 5. 2010 6:26

Dobrý den, FO kupuje bytový dům. Vzhledem k tomu že kupní cena je nižžší než odhadní ( o 210 tisíc Kč), bylo mu předáno "Čestné prohlášení k podpoře malého rozsahu (de minimis) poskytované v souladu....." které má vyplnit a podepsat. Vzhledem k tomu že podniká tak nevím co mu tam mám vyplnit :-( Nikdy jsem tento případ neměla, takže jsem se o to ani nezajímala. Např. letos v lednu jsme žádali o prominutí penále a bylo nám částečně vyhověno....to tam mám napsat tu částku která nám byla prominuta? Co ještě tam patří? Nebo kde bych si mohla něco k tomuto tématu přečíst. Děkuji předem za případnou radu a přeji hezký den,P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 5. 2010 7:06

annonym (neregistrovaný)

Re: De minimis - poradí mi někdo?
      De minimis = maličkost, malý rozsah.
      Prominuté penále není poskytnutí podpory "de minimis". Takovou podporou je např. poskytnutí dotace, např. od ÚP na pořízení DHM, na úhradu mzdových nákladů. Takže do čestného prohlášení pak uvedete dotace, pokud vám byly poskytnuty.
      Citace textu:
      Podpory de minimis svojí podstatou připomínají "blokové výjimky", neboť se právně nejedná o veřejnou podporu. De minimis představuje takovou podporu, která nesmí spolu s ostatními podporami „de minimis“ poskytnutými jednomu příjemci za dobu předchozích tří let přesáhnout výši 200 000 EUR. Tento finanční strop platí bez ohledu na formu či účel podpory de minimis poskytnuté v předchozím tříletém období. Za tříleté období se považují fiskální roky používané k daňovým účelům. Další podmínkou je, že podporu de minimis není možno kumulovat s jinou veřejnou podporou na stejné způsobilé výdaje, jestliže by kumulací došlo k poskytnutí vyšší míry podpory než je stanovena dle regionální mapy podpory . Poskytovatel podpory de minimis je povinen před jejím poskytnutím písemně sdělit podniku zamýšlenou částku podpory, upozornit jej na charakter podpory, dále je poskytovatel povinen vyžádat si od daného podniku prohlášení o všech dalších podporách de minimis, které tento podnik v předchozích dvou fiskálních letech a v současném fiskálním roce obdržel.

• 14. 5. 2010 7:19

P. (neregistrovaný)

Já vám moc děkuji za odpověď. To penále jsem zmínila, protože z diskuze tady vyplynulo že by to tam mělo patřit...ale jak říkám, dosud jsem tento problém neměla a tak jsem se o to nezajímala. Přeji hezký den,P.

• 14. 5. 2010 11:51

Kara (neregistrovaný)

Jenže k žádostem o prominutí penále (ZP, sociálka) se přikládá prohlášení o poskytnuté podpoře de minimis a je tam přímo napsáno, že prominutí penále JE považováno za tuto podporu.

• 14. 5. 2010 12:46

annonym (neregistrovaný)

Tak to jsem potom měla chybné informace. Řešila jsem před časem problematiku podpory de minimis a dostala jsem takovou informaci (měla to být informace banky). Pokud je tomu tomu ta není, ignorujte mou odpověď a přijměte omluvu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).