Re: změna mzd.výměru
bohužel podle mého názoru jste jednostranný pracovněprávní akt zaměstnavatele postavila do pozice smluvního ujednání v PS a nyní nelze znění MV změnit bez souhlasu zaměstnance. Udělala jste naprosto nelogický krok a připravila zaměstnavateli problém ohledně budoucích změn.Vše co ujednáte v PS nebo jejím dodatku můžete změnit výhradně jen se souhlasem druhé strany. Máte se poradit dříve, než něco takového provedete, nevím, kdo Vám to schválil nebo nařídil.
Mzdový výměr- změna- se zpracuje, předá zaměstnanci, on pouze podepíše, že ho převzal a je to vyřízeno, můžete ho pak měnit podle potřeby.
Re: změna mzd.výměru
Já si myslím, že pokud v pracovní smlouvě není sjednáno nic o mzdě a a ni tam není, že mzdový výměr je součástí PS, tak tato poznámka ve mzdovém výměru by neměla nic měnit na tom, že mzdový výměr může měnit zaměstnavatel jak chce. A jestli ano, tak potom by snad stačilo napsat mzdové výměry znovu a bez poznámy o souhlasu zaměstnance, ne?
Re: změna mzd.výměru- co na to VH?
já jsem tedy dotaz pochopil tak, že tazatelka napsala dodatek PS ve kterém strany schválily nové znění MV. POkud to tak je, tak jak psáno výše.
Pokud byl sepsán dodatek mzdového výměru, ve kterém strany podepsaly, že s obsahem souhlasí, jde podle mého názoru stejně o smluvní ujednání-(viz § 113/1 - sjednat v jiné smlouvě) o výši mzdy a je to dtto.
Zkusímě VH, to je expert na pr.právo, zda se ozve.
Aha, tak že tazatelka by měla nejříve objasnit, dodatek čeho že napsala, aby to bylo jednoznačné a pokud dodatek PS, tak je to jasné jak jste napsal a pokud dodatek MV, tak prostě mohou nastat dvě situace, zaměstnanec souhlasí a potomto platí a zaměstnanec nesouhlasí, tak se napíše jiný bez toho dodatku a s tím s už souhlasit musí, protože jeho souhlas není nutný.
děvče něšťastné, ta Vaše předchůdkyně tomu dala a Vy jste do toho spadla. Kolik jste jich tak udělala,hodně? Třeba by šlo zapůsobit osobním šarmem,vysvětlit mezi čtyřma očima zaměstnanci, že jste udělala špatně znění atdatd, dostat z něj ten dodatek a předat mu jen platný nový výměr,ne?
jedině jak jsem psal, osobním jednáním s každým zaměstnancem. Tady snad ani nejde o momentální stav, protože mzdu, kterou jste stanovili a díky dodatku sjednali, jim určitě platit budete,ale do budoucna se mzdou nehnete bez souhlasu zaměstance, a to pozor, ani při zvýšení, s jedním blbcem jsem takto ve firmě válčil, protože odmítal podepsat dodatek o zvýšení mzdy, lidi jsou různý a někteří ještě blbější.
Psala jsem, že smluvní strany se dohodly na změně původního mzdového výměru ze dne ..... za nový mzdový výměr ze dne 30.4. s účinností od 1.5.2010, který je přílohou Dodatku k pracovní smlouvě. Ostatní ustanovení smlouvy zůstávají nezměněny. Jak to zpětně čtu, tak hůř už jsem to snad napsat nemohla.
ěrem.
>>
>>tak nám tedy ještě přesně opište, co je v tom
>>dodatku,
>>až se zbytečně nemotáme kolem.
>
>Psala jsem, že smluvní strany se dohodly na změně
>původního mzdového výměru ze dne ..... za nový mzdový
>výměr ze dne 30.4. s účinností od 1.5.2010, který je
>přílohou Dodatku k pracovní smlouvě. Ostatní ustanovení
>smlouvy zůstávají nezměněny. Jak to zpětně čtu, tak hůř
>už jsem to snad napsat nemohla.
v tom s Vámi souhlasím, bohužel.Vše, co jsem napsal, sedí a každá rada drahá.Škoda,že Vás nenapadlo využít diskuze před tím, než jste to stihla spáchat.
proboha nic jim nepište, pokud se s nimi dohodnete, tak seberte od nich to špatné,jim vrazte do ruky nový MV, na kopii si nechte podepsat, že PŘEVZAL a datum a nevyrábějte žádné papíry navíc. Tuto výměnu dokumentů ale doporučuiji provést osobně, ne přes někoho dalšího.(šetřte taky naše lesy, stačí, co napáchá kůrovec).)
>
>>
>>Já mám vlastně i ten mzdový výměr od nich podepsaný,
>>takže když stáhnu ty dodatky (v podstatě průvodní
>>dopis
>>k výměru),
Vy toho nenecháte, jaký průvodní dopis, dodatek PS je dodatek, pozor na to. Ať Vám to dobře dopadne, a příště : nejdřív myslím, pak se ptám a pak teprve píši.(jinak- samurajové páchali harakiri, důstojník carské armády se zastřelil, nevím, co byste mohla spáchat Vy).
tak by to mělo být OK, ne?
>
>Jinak bych chtěla poděkovat všem zúčastněným této
>diskuse za rady a podněty a slibuju, že se to do příště
>naučím:-))
>>
>>>
>>>Já mám vlastně i ten mzdový výměr od nich podepsaný,
>>>takže když stáhnu ty dodatky (v podstatě průvodní
>>>dopis
>>>k výměru),
>
>Vy toho nenecháte, jaký průvodní dopis, dodatek PS je
>dodatek, pozor na to. Ať Vám to dobře dopadne, a
>příště : nejdřív myslím, pak se ptám a pak teprve
>píši.(jinak- samurajové páchali harakiri, důstojník carské
>armády se zastřelil, nevím, co byste mohla spáchat Vy).
odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbíl (tak nějak to bylo v té poháce,ne?:) Už mám "strach" cokoli napsat, já jen jestli kdybych stáhla ty dodatky, tak to bude OK, když mzd.výměry mám už podepsané,ne? Dívám se z okna na strom, který by mě mohl udržet, takže nezbývá než někde najít ještě silný provaz:-)) Moc Vám děkuji za trpělivost Pájo. Kdybych mohla, tak Vám dám medaili:-)))
>
>
>tak by to mělo být OK, ne?
>>
>>Jinak bych chtěla poděkovat všem zúčastněným této
>>diskuse za rady a podněty a slibuju, že se to do
>>příště
>>naučím:-))
Já mám ty mzdové výměry na extra listech (mimo Dodatek-to je jeden list a jeho přílohou je druhý list - ten mzd.výměr) a i ten mzd.výměr mám podepsaný zaměstnanci a troufám si říct, že jej mám dobře.Tak snad bude stačit stáhnout ten zapeklitý Dodatek. Moc si přeji ať mi řeknete alespoň jednou ANO? Jsem už z toho fakt zoufalá:-(((
Re: Nebyla jsem na netu
Byla jsem mimo, tak reaguji až teď. Souhlasím s tím, že došlo ke smluvnímu ujednání, které nahradilo dřívější jednostranné rozhodnutí zaměstnavatele vydané formou mzdového výměru. Často se stane, že v rámci nápravy chyby se učiní chyba další. Já sama nemám ráda brát zpět od zaměstnance už převzatou písemnost - on ji sice vrátí, ale pak se najednou někdo objeví kopie a musí se vysvětlovat. Uznávám, že čím méně písemností, tím lépe (= žádný průvodní dopis). Vyhotovila bych nový mzdový výměr, s novým datem a novými údaji, platí od .... a ostatní bych nechala. Pokud nemám připravenou slušnou legendu, pokyn k vrácení písemnosti může zavdat příčinu k negativní reakci, k dotazům ze strany zaměstnanců apod. Jinak mám stejnou zkušenost - zaměstnanci se navýší mzda formou mzdového výměru a on ho odmítne převzít s odůvodněním, že čekal víc. Hezký den všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 5. 2010 7:25
Zaměstnancům se od května měnili mzdové výměry. V PS nemáme uvedeno, že jsou její nedílnou součástí. Já napsala dodatky, že s tím smluvní strany souhlasí, i když vím, že to není potřeba, že stačilo jen oznámení o změně mzd.výměru. Je to nějak moc zásadní prohřešek proti ZP?