Re: přefakturace služby a DPH
Kontaktujete dodavatele s žádostí o rozpis, popř. o opravu faktury a přímou fakturaci na skutečné odběratele. Pokud nemáte pověření od majitelů zařízení, neměli byste ani účtovat neobjednané služby.
Pokud jsou služby od majitelů objednané vaším prostřednictvím, jedná se o zprostředkovatelskou službu.
Náklady na zprostředkování lze zahrnout do celkové částky služby, uplatníte a odvedete DPH 518+343 / 602+343
Lze zaúčtovat pouze zprostředkovatelskou odměnu, DPH neuplatníte, odvedete DPH ze sprostředkování, ostatní 315
Re: přefakturace služby a DPH
S přefakturací jsou problémy. Nárok na odpočet DPH dle §72 vzníká při použití pro své ekonomické činnosti.
Dle mého názoru , pokud účtuji přes 3, tak bych neměla účtovat o DPH.
Zajistím někomu revizi (518) a vyfakturuji, i když stejnou částku 602, pak s nárokem
Zde je pokyn
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846C-7C65E0A7/cds/xsl/legislativa_metodika_9074.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 5. 2010 8:07
Dobrý den, jsem začátečník a poprvé se setkávám s následující situací:
Obdržela jsem fakturu za revizi 4 zařízení, na faktuře není rozlišeno, o jaká zařízení se jedná. Přílohou jsou 4 revizní zprávy. Pouze 1 zařízení patří naší firmě, zbylá 3 nejsou naše-potřebuji částku za jejich revizi přefakturovat jiné firmě. Jak budu účtovat?(jsme plátci DPH a dodavatel také).
Přijatá faktura:
částka za naše zařízení:
518/321
343/321
částka za cizí zařízení
315/321
343/321.....mohu uplatnit DPH..i když není mým nákladem???
vydaná faktura
311/315
311/343.....mohu fakturovat o tomto DPH..když nejsem původním dodavatelem oněch revizí...???
Nebo mi prosím někdo popíšete správný postup daného případu?? Děkuji za odpovědi.