Re: Kombinované studium
Nevím jestli jste si po dobu, kdy jste nebyla studentem, sama platila ZP nebo jste byla přihlášená na ÚP. Na ZP předložíte potvrzení o studiu, bude za vás plátcem stát. SP se platí jenom z výdělku.
Na ÚP můžete být při kombinovaném studiu zaregistrovaná dál.
Pokud žijete ve společné domácnosti s rodiči, mají nárok na daňové zvýhodnění. Až budete pracovat, můžete si uplatnit slevu na studenta.
Pro Dopravní podnik studentem nejste, nemáte nárok na studentskou slevu.
Jak je to s přídavky na děti nebo jinými dávkami, to nevím.
Já jsem po dobu co jsem skončila studium pracovala na dohodu o pracovní činnosti tudíš na up sem nebyla a platil to za mě zaměstnavatel ne? a ted když jsem znovu řádně nastoupila na vš kombinované tak jsem opět získala všechny náležitosti studenta,tudíš za mě platí stát soc. a zdravotní?
Stát platí jenom zdravotní, zaměstnavatel vám nemusí strhávat do minima, pokud si budete vydělávat. Sociální se odvádí jenom z toho, co si vyděláte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 5. 2010 9:17
Dobrý den,chci se zeptat dříve jsem studovala prezenční formu na VŠ pak jsemm opakovala a pak jsem v unoru ukončila studium dělala jsem znovu přijímačky ale na kombinované studium(pořád stejná fakulta a obor) byla jsem přijata. tudíš tam byl pul rok kdy jsem student nebyla.Chci se optat zda při řádných přijímačkách a přijetí jsem opět nabyla práva studenta v kombinovaném studiu a mám tak nárok na soc.a zdrav. za mě hradí stát když nepracuji.(je mi do 26let)
A jestli mám nárok na dávky?
Děkuji
S pozdravem
Petra Plachá