Re: Pronájem salonku-co doložit FÚ
>>>>>>
>>tak nějak....víte vendy jsem externí účetní, takto mi byl doklad vysvětlen, zda to je pravda či není, to já nejsem schopná zjistit...jednatele jsem poučila, že pokud bude chtít dát do daňových nákladů, že budu chtít, aby tyto důkazní prostředky si sepsal...vždy ho ještě upozorňuji, "musíte si to obhájit". Naštěstí je dost rozumný a hodně na mě dá....neustále ho nabádám k rozumnosti, když občas slyším, co podnikatelé strkají účetním za doklady....ježí se mi z toho chlupy....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 5. 2010 10:16
Dobrý den-zkouším ještě jednou položit dotaz:
jednatel měl obchodní jednání (10 obch.partnerů) a za tímto účelem objednal malý salonek a menu. Na dokladu je pronájem salonku 3 000 a jídlo 7 000 Kč. Jídlo mi je jasné (účtvat 513), al pronájem salonku jsem se dočetla, že by mohl být daňově uznatelný. Musíme samozřejmě ale prokázat, že to sloužilo k dosažení příjmů. Jaké dokumenty si připojit k dokladu za pronájem. Podepsaná prezenční listina a třeba nějaký jednoduchý zápis o čem se jednalo a k čemu se třeba dospělo? Svým způsobem i toto mi přijde, že si člověk může vycucat z prstu...takže mám pocit, že jsem trochu na tenkém ledě...nevím, jak opravdu mám toto prokázat..aby nevznikly ze strany FÚ nějaké pochybnosti. Děkuji moc za Vaše zkušenosti.