Vypoved

• (neregistrovaný)

17. 5. 2010 14:24

dobry den chtela bych se zeptat mam takovy mensi problem v praci jsem na materske ale i pracuji v obchode a s vedenim jsem se domluvila ze budu chodit jenom na rani od 7 do 15 hoodin al u nas vpraci se stal takovy problem kdyz jsem byla na svacine tak tam ukradli neco a zato ze jsem to nevedela a nesla za jinou pokladni ktera bezela za zlodejem na kasu tak ted mi dela vedouci naschvali a dava mi schvalne delsi pracovni smemu ale ve smlouve mam napsano ze moje smena ma trvat šest a pul hodiny a zatyden mam odpracovat třicet dva a pul hodiny tak jestli se muzu s tim nejak branit a kdybych chtela dat vypoved jestli mam pravo na proplaceni dovolene ajak dlouho tam po vypovedi muim zustat dekuji moc za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2010 14:38

polo (neregistrovaný)

Re: vypoved
      Máte-li v pracovní smlouvě určenu pracovní dobu, není asi co řešit.
      Co se výpovědi týká je dvouměsíční. A začíná se počítat od prvního dne následujícího měsíce. Tedy dáte-li dnes výpověď nebo kdykoliv do konce měsíce května začne vám výpověď běžet od 1.6.2010 a budete chodit do práce do 31.7.2010.
      Nevyčerpanou dovolenou dostanete prolacenou ve výši, která vám náleží. Tzn. 1/12 za každý odpracovaný měsíc. Příklad máte nárok na 20 dní za rok, žádnou dovolenou jste ještě neměla a do odchodu tedy do 31.7.2010 mít nebudete. Máte tedy nárok na 7/12tj. na 11,5 dne. Ale pozor čerpání dovolené, vám může zaměstnavatel nařídit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).