Hlavní navigace

Platba DPH

• (neregistrovaný)

17. 5. 2010 17:40

Dobrý den, začal jsem podnikat v oblasti poradenství. Chtěl bych se zeptat co je pravdy na 2 letém osvobození od daní ? Učítnictví mám řešené procentuelně. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2010 18:12

Maxx (neregistrovaný)

Re: Platba DPH
      To platilo v době existence minimální daně. Teď už nic. Zaplatíte z toho, co vyděláte. Po odečtu nezdanitelných částek a uplatnění slev na dani.
      To je ale daň z příjmu. V nadpisu máte DPH. Tam žádné osvobození není. Snad jen možnost nebýt plátcem DPH při obratu do 1 mil. Kč.

• 17. 5. 2010 20:21

Michal123 (neregistrovaný)

Plátce dph nejsem možná si pletu pojmy. Zaplatim dan z 20% všech sečtených faktur tedy ?

• 17. 5. 2010 20:42

Zdeněk M (neregistrovaný)

Zřejmě máte na mysli uplatnění paušálních výdajů % z příjmů. Ovšem v případě poradenství si myslím, že budete uplatňovat výdaje ve výši 60% příjmů (zákon o daních z příjmů, §7, odst. 7b). Sečtete tedy všechny faktury a 40% této částky bude základem daně, která k dnešnímu dni činí 15%. Zjednodušeně řečeno.

• 17. 5. 2010 22:46

v.e.n.d.y.

Podle mě si opravdu pletete pojmy, na 20% DPH úplně zapomeňte, když nejste plátcem DPH....zaplatíte jen daň z příjmů tak, jak popsal kolega....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).