Re: zkušební doba
No to se divím, že přijala někoho, kdo neumí zpracovávat mzdy. Bohužel, měla jste napřed třeba absolvovat kurzy, školení, atd. po vzniku pracovního poměru jste naprosto odpovědná za vše. Zaměstnavatel vás přece nebude učit zpracovávat mzdy ! Seznámí vás s pracovním nebo organizačním řádem, pokud ho má a to je tak asi všechno.
s tm souhlasím s tím řádem se rovněž nestalo a kurzy nemůžu absolvovat ze zdravotních důvodů což je můj problém. mám uzavřenou smlouvu na administrativníhi pracovníka i do toho spadá povinnost zpracovávat mzdy.
Já lituji spíše ty zaměstnance, kterým bude paní zpracovávat mzdy ...
Pokud Vám nekoupí odbornou literaturu zaměstnavatel, investujte sama alespoň do příručky Abeceda mzdové účetní od Anagu. Tam je problematika mezd přehledně a srozumitelně vysvětlená - i když příručka samozřejmě nikdy nemůže obsáhnout všechna specifika. Pak zákon od daních z příjmů, zákon o sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění a veřejném zdravotním pojištění - viz např. zde na liště v Zákonech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 5. 2010 19:01
dobrý večer ráda bych se zeptala na zkušební dobu neboli na to když jsem bv této době zda je povinnost zaměstnavalele mě seznámi s chodem podniku a popřípadě zaučit seznámila jsem majitelku že nemám žádnou praxi ve zpracovávání mezd ještě k tomu s exekucemi a ona prý ,že mi vše vysvětlí nedočkala jsem se . ráda bych se zeptala zda jsem odpovědná za škodu i ve zkušební době.děkuji