Re: DPH služby
u služeb je místo plnění různě, dle druhu služby.
základní pravidlo je, že místo plnění při poskytnutí služby je tam,
kde má příjemce služby sídlo.-§9/1
jinak jsou pak různé odchylky např. § 10b) kde místo plnění
při poskytnutí služby v oblasti vzdělávání - školení-je tam, kde se
akce skutečně koná.
pak i dle druhu služby se dává do ř. přiznání atd.
a co myslíte v mém případě? Já si opravdu nejsem jistá...fakturace (refakturace) mzdových nákladů, cestovného a ostatních (taky refakturace...náklady na školení, telefony, pracovní pomůcky)... zaměstnanci pracují v ČR (firma zde ale není registrována k dani), ale fakturace do EU... fakt nevím :(((
Pokud je sídlo příjemce služby v EU , tak by se mělo jednat
o § 9/1 a faktura v ceně bez daně do ř. 21 a do souhrnného hlášení. zdaní příjemce.dát to všechno dohromady jako balík služby do EU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 5. 2010 8:15
Dobrý den, moooc prosím o radu.
Mám takovou situaci:
Zaměstnáváme zaměstnance, kteří pracují pro jinou společnost, která sídlí v EU, ale ta pobočka, kde naši zaměstnanci pracují je v ČR!!!
My máme fakturovat firmě v EU náklady za naše zaměstnance, tedy především mzdové nákady a pak např. náklady na školení, telefony, pracovní pomůcky atd...
Takže má otázka zní: místo plnění bude v ČR nebo v EU? Já v tom mám už fakt zmatek... Jde mi tedy o to, jakým způsobem fakturovat, zda s daní či ne. Prosím, poradí mi někdo???