Re: ELDP - prosím spěchá
Napsala jsem to dost zmateně. Nicméně ve mzdach a tedy v prehledech pro OSSZ mam celou dobu PPM uvedenou jako vyloucene doby.
Nicmene z pokynu pro ELDP jsem pochopila, ze PPM je vyloucenou dobou jen do porodu (teda jestli jsem to pochopila spravne). :-)
A od porodu tj. od kvetna by mela mit v ELDP X a vyloucene doby by na ELDP mely byt jen od toho 30.3. do 26.4.
No a z toho mi nasledne vyplyva, ze bych asi mela opravit i prehledy za dobu PPM po dni porodu.
Je to tak spravne?
>>Dobrý den,
>>zaměstnankyně nastoupila 30.3.2009 na PPM. Dítě se
>>narodilo 26.4.2009. Vyplnuji ELDP, ale podle tech
>>pokynu
>>mam pocit, ze mam chybu uz ve mzdach. Myslela jsem
>>si,
>>ze cela PPM je vyloucenou dobou, ale jestli dobre
>>chapu ty pokyny, tak po porodu uz ne. Tzn., ze
>>vyloucene
>>doby mely byt od 30.3. do 26.4. tj. 28 dni a pak uz
>>az
>>do konce roku (protoze necerpala dovolenou mezi MD a
>>RD) X v ELDP. Pokud to tak chapu dobre, tak
>>predpokladam, ze budu muset opravit i prehledy za
>>temer celou
>>dobu, kdy byla na materske.
>>Muzete prosim poradit.
>>Dekuji.
>O jaké přehledy Vám jde?
>ELDP je samostatná záležitost :o)
Nemyslím, na školení nám kladli na srdce ať nepatláme ELDP s ostatními hlášeními a přehledy. Ale nerada bych Vás svedla na scestí.
Třeba poradí ještě někdo moudřejší :o))
VD pro ELDP již znáte, VD pro výpočet průměru na nemoc viz zákon 187/2006 Sb. § 18 odst. 10, PPM jako VD najdete v písm.c)
Vyloučenými dobami jsou:
c) kalendářní dny, za které bylo zaměstnanci vypláceno poskytováno nemocenské, peněžitá pomoc v mateřství nebo ošetřovné,
Takze VD pro ELDP jsou jiné než v měsíčních přehledech, které se odesílají na sociálku? Ale podle toho odkazu na zákona (za který mimochodem moc děkuji) už to tak bude. :-)
>
>VD pro ELDP již znáte, VD pro výpočet průměru na nemoc
>viz zákon 187/2006 Sb. § 18 odst. 10, PPM jako VD
>najdete v písm.c)
>
>Vyloučenými dobami jsou:
>c) kalendářní dny, za které bylo zaměstnanci vypláceno
>poskytováno nemocenské, peněžitá pomoc v mateřství
>nebo ošetřovné,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 5. 2010 11:56
Dobrý den,
zaměstnankyně nastoupila 30.3.2009 na PPM. Dítě se narodilo 26.4.2009. Vyplnuji ELDP, ale podle tech pokynu mam pocit, ze mam chybu uz ve mzdach. Myslela jsem si, ze cela PPM je vyloucenou dobou, ale jestli dobre chapu ty pokyny, tak po porodu uz ne. Tzn., ze vyloucene doby mely byt od 30.3. do 26.4. tj. 28 dni a pak uz az do konce roku (protoze necerpala dovolenou mezi MD a RD) X v ELDP. Pokud to tak chapu dobre, tak predpokladam, ze budu muset opravit i prehledy za temer celou dobu, kdy byla na materske.
Muzete prosim poradit.
Dekuji.