Re: paušální výdaj na dopravu - práv.oso
opravdu nelze v tomto případě použít... pokud se auto někomu půjčuje, tak se toto nesmí uplatnit = např. OSVČ má spolupracující manželku, která používá jeho auto a na toto "půjčené" auto nelze použít paušál... to stejné je i u zaměstnance, který má auto půjčeno k osobním účelům....
Tak takto je to. Informaci o tom, že auto nesmí být půjčeno tam samozřejmě vidím, ale nedošlo mi, že užití vozidla zaměstnancem je půjčení vozidla. Vnímala jsem to jako použití k podnikatelským účelům jen z části, což je dovoleno. Děkuji
§ 24/2/zt - a současně vozidlo nepřenechal k užívání jiné osobě
Právnická osoba nesmí přenechat nikomu jinému - třeba fyzické osobě, jednateli, společníkovi, zaměstnanci k užívání (třeba pro soukromé účely).
U fyzických osob OSVČ - je majitelem pořád stejná osoba, i když užívá někdy služebně, někdy soukromě. Tam je zakopaný pes.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 5. 2010 13:42
Prosím o názor - jsme právnická osoba a jedno ze 3 vozidel, na které chci použít paušální výdaj na dopravu používá společník (zaměstnanec) i na soukromé jízdy (1% z ceny se mu přičítá do vyměřovacích základů). Myslela jsem, že na toto vozidlo použiji krácený paušál ve výši 4000,- na měsíc, ale daňová poradkyně mi tvrdí, že krácený paušál lze použít pouze u fyzických osob používajících vozidlo i pro soukr.jízdy. Studuji všechny možné předpisy, ale nemohu nic takového najít - možná neumím dobře číst. Má pravdu? Děkuji za radu.