DPH u zálohy a u konečné faktury

• (neregistrovaný)

18. 5. 2010 13:57

Klient nám zaplatil na příjmový doklad 10000Kč na právní službu včetně DPH v lednu, nyní jsme mu vystavili konečnou fakturu. zadal jsem v účetním programu Pohoda odečíst zálohu( i s DPH), ale v konečném souhrnu položek je uvedena celková částka a celkové dph, pouze u položky k úhradě je odečteno těch 10000Kč, čili DPH z těch 10000 není odečteno. Připadá mi to, že z dokladů vyplývá, že klient přijal DPH jak z těch 10.000, tak celé DPH z konečné faktury.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 5. 2010 14:40

Oath (neregistrovaný)

Re: DPH u zálohy a u konečné faktury
      Taky to tak chápu a tím pádem to je ale špatně...vy už jste někdy v Pohodě vyúčtovával zálohu??? Klient mi dodává taky vydané faktury v Pohodě.

Správně by jste tam měl mít položky asi takto...:

1. Právní služby.....20000 Kč (základ).....4000 Kč (DPH).....Celkem 24000 Kč
      2. Vyúčtování zálohy..... - 8333,33 Kč (základ)..... - 1666,66 Kč DPH..... Celkem - 10000 Kč

A potom tam vlastně máte řádek s celkovým vyúčtováním základu, DPH a Celkové částky k fakturaci, pokud i zaokrouhlujete na celé koruny, tak další řádek je haléřové narovnání a nakonec je tučnými číslicemi částka, která je potřeba ještě doplatit...pokud to takto nějak přibližně nemáte, tak skutečně jste mu 2x vyúčtoval DPH z těch 10.000 Kč.

• 18. 5. 2010 16:22

thaavi (neregistrovaný)

Re: DPH u zálohy a u konečné faktury
      mám to tak, jak píšete, akorát mě zaráží, že u částky, která je třeba doplatit není nikde uvedeno, jakou část z ní tvoří DPH...to aby si člověk spočetl sám...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).