Re: Ještě jednou exekuce PROSÍM !
Už jsem na to paní odpovídala a z toho jak to napsala jsem pochopila, že se jedná pouze o jednu pohledávku, a to dluh na pojistném, pohledávka se samozřejmě skládá z nákladů exekuce a paní se domnívá, že se jedná o další pohledávku, takže suma sumárum tazatelka říká, že přišel exekuční příkaz na dluh na pojistném na ZP (přednostní, s tím problém nemá) a druhá položka že je nepřednostní pohledávka. Na to jsem odpovídala, že dle mého soudu se jedná o jednu pohledávku a to přednostní a tato pohledávka se skládá z dlužného pojistného + související ostatní náklady na vymáhání pohledávky, což jsou i náklady exekuce - že tyto náklad nemohu vzít v potaz coby nepřednostní pohledávku, pak bych musela takto dělit všechny exekuce co přijdou ... Také jsem zmínila 2 účty, ale pro rozdělení - někdy žádá exekutor o zaslání dluhu zvlášť a o zaslání nákladů zvlášť
Jak i 1/3 ? Pokud se jedná o přednostní pohledávku, umořujete dluh z 2. třetiny, pokud nemá žádnou již jinou pohledávku, vezmete i z 1. třetiny,která je určena sice pro nepřednostní pohledávky, ale v případě, že nepřednostní pohl.není, použijete k umoření dluhu i tutu 1. třetinu, tudíž umoříte dluh ze dvou třetin. Zkuste si pročíst OSŘ nebo vám posílám odkaz, kde je to myslím dobře vysvětlené, je to sice staršího data, ale platné.
http://www.ucto2000.cz/KONFER/konf0310.htm
Když jsem kdysi zjišťovala rozdíly mezi přednostními a nepřednostními a jak to vlastně s nimi je, osvědčilo se mi si to pěkně postupně rozepsat na papír a vysvětlit si tak co je to první třetina, druhá třetina, způsob umořování atd. Pokud to chcete zjistit jen tak, že vám to tady někdo odříká, neporozumíte tomu. Zkuste si sednout, vezměte si k tomu odkaz, který vám posílám a pište si to dle svého tak, až tomu nakonec fakt porozumíte :) Není to tak těžké jak se zprvu zdá.
Za odkaz děkuji,zřejmě jsem to špatně napsala,ale právě tak jsem to myslele.Zaměstnanec nemá, než tuto přednostní exekuci.Tak že v tomto případě srazím 2, ale i 1 třetinu.Třetí třetina se vždy vypláci povinnému.Dojde vlastně rychleji ke splacení dlužné částky,než by ovšem došla nepřednostní exekuce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 5. 2010 14:28
Ještě jednou se ptám,zda má někdo zkušenost s následujícím.Zaměstnavateli doručen exekuční příkaz na mzdu zaměstnance následujícího znění :
jistina 40.000,-- (z toho částka 10.000,-- přednostní pohledávka-pojistné)
odměna exekutora 10.000,--
Pohledávka 40.000,--+ příslušenství 10.000,-- činí ...50.000,--
Problém mám s tím,že se jedná jak o přednostní viz.10.000,-- pojistné a zbytek nepřednostní pohledávku na jednom exekučním příkazu.
Prosím o Vaše zkušenosti a názory.Nevím si s tímto rady,díky.
Zaměstnanec žádnou jinou exekuci nemá.